Најновије

УДАР НА ОРБАНА: Преко Фејса до улице - уходани системи свргавања са власти!

МАЂАРСКА - Виктор Орбан, мађарски премијер, по свему судећи би могао постати следећи владар који је свргнут с власти, а у Будимпешти је одржан запажен протест против њега кроз који су препознатљиви сви елементи тзв. "обојених револуција".
Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

У Будимпешти је 15. марта, испред зграде владе, одржан улични протест и то не мали. Окупљено је више хиљада протестаната који су носили заставе Европске Уније. Орбан се жели профилисати као анти-европски политичар оваквим акцијама, иако он то у начелу није никада декларисао и заступа ЕУ као званичну политичку платформу Мађарске, међутим, препознатљив је по гласном противљењу политичким одредбама ЕУ које угрожавају националне интересе Мађарске. Он је такође један од европских политичара који заступа политички став који фаворизује акције Владимира Путина по питању Украјине. Више хиљада људи се окупило путем позива на протест који је организован преко Фејсбука. Овакви протести представљају тзв. "балон акције" односно испипавање пулса и расположења ширих грађанских маса. На протесту су учествовале и неке левичарске партије, а Орбана оптужују за корупцију, те нетранспарентност у вези пројеката које спроводи са Руском Федерацијом. На протесту је тражена већа транспарентност у вези уговора вредних 10 милијарди евра потписаних са Русијом. Узвикиване су пароле против Орбана и његове партије ФИДЕС.
Прочитајте још:РУСКЕ НЕБЕСКЕ СИЛЕ: Авијација Руске Федерације (ВИДЕО)ХУЛИГАНИ: У Москви група „националиста“ брутално убила једног мушкарца! (ВИДЕО)
Западни политичари замерају Орбану присност са Русијом и противљење политичким циљевима ЕУ, па су активирани проевропски невладини фактори на пољу ширења нетрпељивости према Орбану у Мађарској. Сасвим је јасно да Орбан западним проевропским струјама у ЕУ смета највише због блискости са Путином, али колико ће опозиција успети да пољуља поверење грађана у Орбана није извесно, јер Орбан има резултате на пољу економије и привредног раста. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА