Најновије

7 разлога зашто би жене требало да пију пиво

Умерено испијање алкохолних пића је добро за здравље. Штавише, недавне студије су показале да пиво, а посебно црно повољно утиче на здравље и лепоту жене. Ево због чега није лоша идеја попити чашу пива након напорног радног дана.
Жене, пијте пиво.... (Фото: pixabay.com)

Жене, пијте пиво.... (Фото: pixabay.com)

1. Јача кости

Жене које пију два пива дневно имају јаче кости од оних припадница нежнијег пола које не уживају у том алкохолном пићу. То је резултат студије Националног колеџа натуропатичке медицине из америчке савезне државе Орегон која је објављена у Натурал медисин журналу. Студија је показала да пиво садржи значајне количине биоразградивог силицијума, што је један од значајних елемената од којих су изграђене људске кости. Умерено испијање пива зато се посебно препоручује женама у менопаузи која је повезана са смањењем густине костију.

2. Превентива против прехладе

Пиво је изврстан извор витамина и минерала попут магнезијума, калцијума и селена који штите цело тело од сезонских болести. Уз то садржи и бројне антиоксиданте који јачају имунитет тела. Студија Универзитета за здравље и науку из Орегона је показала да особе које не пију алкохол имају три пута веће шансе да "покупе" сезонску прехладу од особа које су уживале у једном пиву дневно. Стручњаци, свакако, не подржавају претерано уживање у алкохолу, јер повећано испијање доводи до раста ризика од многих оболења.

3. Пролепшава кожу

Пиво је одличан извор витамина Б комплекса (тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенска киселина, пиридоксин, биотин, фолна киселина и кобаламин) који је задужен за лепу и здраву кожу, помаже у одржавању тонуса мишића, и даје енергију целом телу. С обзиром да се из хране не апсорбује довољна количина витамина из ове групе, треба их надокнадити на неке друге начине. Постоји чак и нека "урбана" легенда да комарци избегавају особе које имају уравнотежене количине Б комплекса у телу. "Црно пиво има више хранљивих материја од светлог, а нуди низ здравствених користи: смањује лош холестерол, подстиче рад варења, пролепшава кожу и јача имунитет."

4. Смањује надутост тела

Истраживања су показала да црно пиво има више хранљивих материја од светлог пива. У 350 милилитара црног пива налази се, на пример, више од једног грама, прехрамбених влакана (у истој количини светлог пива налази се мање од 1 грама прехрамбених влакана), који гарантују здравље пробавног тракта, смањују надутост и затвор.

5. "Убија" пролећни умор

Осећате се уморно и раздражљиво? Вероватно патите од последица пролећног умора, које је између осталог повезано и са мањком гвожђа у крви. Оно се тешко апсорбује из хране, па га треба узимати и на друге начине. Црно пиво одличан је извор управо тог минерала. Учинак алкохола позитивно ће решити и проблеме са несаницом.

6. Штити срце

Умерено испијање пива повећава количине доброг холестерола, смањује нивое лошег, разређује крв, па на тај начин смањује ризик од срчаног удара. Једна италијанска студија је доказала да жене које испијају једно пиво дневно имају 42 одсто мање шансе да добију кардиоваскуларна оболења за разлику од оних које нису испијале алкохолна пића. Поврх свега, умерено испијање алкохола смањује могућност од добијања дијабетеса типа 2.

7. Хидрира након вежбања

Заборавите на енергетска пића, након вежбања попијте чашу пива. Шпански истраживачи са универзитета у Гранади доказали су да пиво има бољи хидратизирајући учинак на тело од обичне воде када тело достигне више температуре што је случај код озбиљнијих рекреативаца и професионалних спортиста.
Прочитајте још:Најбољи лек против депресије –шумаКОРИСНО: Ове биљке садрже супстанцу која убија 80 посто станица рака плућа!
Извор: zadovoljna.dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА