Најновије

ЛШ: Арсенал хоће као Ајакс 1969

Да се у фудбалу чуда дешавају, добро је познато, а једно, и то велико потребно је вечерас (20.45) Арсеналу у реваншу осмине финала Лиге шамнпиона против Монака.
Арсенал хоће као Ајакс 1969 (Фото: arsenal.com)

Арсенал хоће као Ајакс 1969 (Фото: arsenal.com)

"Тобџије" ће "кнежевини" покушати да надокнаде минус из првог дуела код куће од 1:3 и прођу даље, што се догодило само једном у 60 година дугој историји такмичења, 1969, у режији Ајакса. У другом сусрету данашњег програма, фудбалери Бајер Леверкузена ће се трудити да сачувају предност од 1:0 на терену мадридског Атлетика, прошлогодишњег финалисте. "Тобџије" су у сјајној форми, иза себе имају пет везаних победа у првенству, што их храбри да могу да понове подвиг великана из Амстердама. Холандски представник, предвођен Кројфом, Васовићем... пре 46 година је изгубио пред својим навијачима од Бенфике (1:3) у четвртфиналу Купа шампиона, а онда је славио истим резултатом у Лисабону. Према тадашњим правилима, заказана је мајсторица на неутралном терену (Париз), у којој је Ајакс победио 3:0. - Осећам да можемо да урадимо нешто посебно у Монаку - рекао је тренер Арсенала Арсен Венгер, који је седам година са клупе предводио "кнежеве". - Сматрам да имамо квалитет да дођемо до резултата који нас води даље. У првом дуелу смо много грешили, поготово у дефанзиви, сада ћемо играти паметније. Оно што ће представљати проблем изабраницима француског стручњака је чињеница да Монако има тврду одбрану, која је поклекла само двапут у седам овосезонских утакмица у Лиги шампиона. Такође, "кнежеви" су досад девет пута у Европи играли реванш на домаћем терену после тријумфа у гостима, и сваки пут су ишли даље. И у Мадриду ће објективно јача екипа да јури минус, с тим што има реалније шансе да га избрише. Атлетико је на међународној сцени добио 20 од 22 претходна меча код куће, што може да забрине госте из Леверкузена, који, с друге стране, на последњих пет утакмица у свим такмичењима нису примили гол. 1/8 финала Реал - Шалке 3:4 (2:2) * први меч 2:0 Порто - Базел 4:0 (1:0) * први меч 1:1 Челси - ПСЖ 2:2 прод. (1:1, 0:0) * први меч 1:1 Бајерн - Шахтјор 7:0 (2:0) * први меч 0:0 Уторак: Монако - Арсенал 20.45 * први меч 3:1 Атлетико - Бајер Л. 20.45 * први меч 0:1 Среда: Барселона - М. сити 20.45 * први меч 2:1 Борусија Д. - Јувентус * први меч 1:2 Листа стрелаца 9 - Адриано (Шахтјор) 8- Роналдо (Реал) 8 - Меси (Барселона) 6 - Бензема (Реал) 6 - Агуеро (М. сити) 6 - Кавани (ПСЖ)
Прочитајте још:Бајерн жели ИвановићаВелика трагедија у Аргентини: Навијач погинуо пошто је пао са трибине високе 50 метара
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА