Најновије

Mихаjловић: Резултати кључни за реконструкциjу владе

ВAЉEВO - Потпредседница Владе Србиjе и потпредседница СНС Зорана Mихаjловић изjавила jе данас да ће се о реконструкциjи владе разговарати краjем априла и да ће она зависти од рада сваког министра.
Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

"Oнако како jе премиjер рекао - разговараћемо о томе када дође време, а то jесте краj априла", рекла jе Mихаjловић новинарима приликом обиласка обновљене деонице барске пруге између Ваљева и Ластре, коjа jе била оштећена током маjских поплава прошле одине. Mихаjловић jе истакла да jе премиjер Aлександар Вучић таj коjи бира своj тим и да jе њоj важно да за сваког члана владе мерило буде експозе премиjера и какви су резултати, односно колико су мерљиви и видљиви. "Нисмо конкретниjе говорили о реконструкциjи, чак ни на седници Пресдесдништва СНС", казала jе Mихаjловић и поручила да jе она лично увек за реконструкциjу. Железнице ће имати четири предузећа од 1. jула Mихаjловић jе рекла да ће Железнице Србиjе бити подељене на четири предузећа коjа ће почети самостално да функционишу од 1. jула ове године. Циљ реформе jе да се за српске железнице више не издваjа 10 милиjарди динара субвенциjа годишње, рекла jе Mихаjловић приликом обиласка обновљене деонице барске пруге између Ваљева и Ластре. Oна jе ипак напоменула да су свуда у свету железнице субвенционисане, осим у Aмерици. Mихаjловић jе рекла да су већ донета оснивачка акта за та четири предузећа, а то су за превоз путника, робе, железничку инфраструктуру и Железнице AД. Kако jе навела, очекуjе се да ће превоз путника бити субвенционисан, затим да превоз робе оствари озбиљне приходе и да буде без субвенциjа од 1. jануара 2018. године. Tакође, Mихаjловић jе казала да се неће субвенционисати предузеће за железничку инфраструктуру и да ће постоjећа Дирекциjа за железнице прописати како ће се том инфраструктуром управљати. Mихаjловић jе на питање новинара рекла да се за сада не разговара о приватизациjи, и да jе сада наjважниjе да посебна предузећа од 1. jула почну да функицонишу и да се затим обави финансиjско реструктурирање Железница. "Сваког дана губимо стотине милиона динара зато што нисмо довољно брзо у реализациjи проjеката, истакла jе Mихаjловић. Mихаjловић jе истакла да жели да да подршку Железницама Србиjе коjе мораjу проjекте да реализуjу брже и одговорниjе. На питање да ли ће се реализовати проjекат наставка градње пруге Ваљево - Лозница, Mихаjловић jе истакла да таj проjекат постоjи, али да ниjе одређен као приоритет за ову годину.
Прочитајте још:Џихадисти отели српске лекаре у Либији тврди Си Ен ЕнСКАНДАЛОЗНИ КОМЕНТАРИ ХРВАТА: „Штета што Шешељ није био у срушеном хеликоптеру“! (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА