Најновије

Снајпериста Берић: Украјинци су довукли толико ратне технике да ће нашој артиљерији бити тешко да промаше

ДОЊЕЦК - Српски добровољац у ДНР, снајпериста Дејан Берић каже да су Украјинци током примирја донели велику количину ратне технике код Мариупоља и да ће артиљерији Новорусије бити тешко да имају промашаје.
Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

- Провокације су и даље свакодневне. Највише бомбардују у рејону Широкина, то је под Мариупољем. И тамо довлаче силну технику. Толико се технике накупило да ће нашим артиљерцима бити практично немогуће да промаше - каже Берић. Он додаје да Украјинци повремено покушавају нападе борбеним возилима на аеродром у Дњецку. - И даље се повремено бомбардује аеродром у Доњецку, а већ неколико дана нису покушали да га заузму. Заузимање изгледа покушавају када су довољно надрогирани или пијани. Тада са два или три тенка и два борбена возила крену на аеродром. Ако се не растуре на своје мине, што је био чест случај, момци их дочекају са ручним бацачима ракета и углавном се нико не врати. Сад изгледа имају проблема у набавци пића па мирују, тек повремено баце по коју гранату. Све у свему, релативно је мирно - каже Берић. Он објашњава да се у Доњецку стално спроводе противдиверзантске акције. - Јуче је ухваћена и једна мања група која је убачена да изведе два убиства - написао је Берић.
Прочитајте још:ПОТПУНИ ХАОС: Пијани украјински војници настављају да сеју смрт (ВИДЕО)СМРТ ХЕРОЈА: Хеликоптер се срушио због квара?Путин: Уколико пожелимо Америку можемо да уништимо за пола сата!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА