Најновије

Јак земљотрес у Чилеу

КОНСЕПСИОН- Земљотрес јачине 6,3 степени Рихтерове скале погодио је чилеански град Консепсион, а поново је прорадио и вулкан Виљарика, који је био у фази смиривања.
Земљотрес (Фото: freeimages.com,)

Земљотрес (Фото: freeimages.com,)

Исто подручје пре пет година је погодио снажан земљотрес, праћен цунамијем, у коме је погинуло више од 500 људи. Чилеанска телевизија приказала је људе који су евакуисани из зграда у Консепсиону и известила о неким проблемима са телефонским везама, преноси Радио-телевизија Србија.

Национални сеизмолошки центар забалежио је земљотрес у 15.27 сати, са епицентром у граду Кобкуекура, који је око 500 километара јужније од главног града Сантјага.

Прочитајте још:ТАЈНЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Вучић не открива ништа о разговорима са светским лидеримаХрватски војник урадио четири склека, па пао у кому
Земљотрес од 27. фебруара 2010. који је погодио област северно од Консепсиона, био је јачине 8,8 степена, што је најснажнији земљотрес икада забележен. Тада је погинуло више од 500 људи, а нанета штета процењена је на 30 милијарди долара. Поред тога, у активну фазу ушао је поново и вулкан Виљарика на југу Чилеа, који је имао ерупцију почетком месеца, па се смирио. Сада поново избацује гас и пепео у атмосферу, саопштиле су чилеанске власти.
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА