Најновије

Седам мртвих и 41 рањен у нападу талибана

КАБУЛ - Седам особа је погинуло и 41 је рањенa јутрос у самоубилачком нападу талибана на југу Авганистана, саопштиле су власти.
(Фото: Би Би Си принтскрин)

(Фото: Би Би Си принтскрин)

Бомбаш-самоубица активирао је експлозив у комбију код стамбеног комплекса у граду Лашкар Гах, где станује и гувернер покрајине Хелманд. „Седам цивила је убијено и 41 је рањен. Мета напада је био скуп политичара о отмицама и шверцу људима”, изјавио је вицегувернер Хелманда Мухамед Џан Расолар. Међу рањеницима је и портпарол гувернера. Талибани су одмах после напада објавили да су они извели напад у Хелманду, познатом као упориште екстремиста. Авганистанске снаге безбедности, сада прва мета напада талибана после повлачење већине снага НАТО, покренуле су опсежну операцију против побуњеника на југу. Око 12.000 војника НАТО, међу којима скоро 10.000 америчких, остало је у Авганистану после примопредаје дужности у децембру 2014. године у оквиру мисије коју авганистанска војска назива мисијом „одлучне подршке”.
Прочитајте још:СВЕ О ИСЛАМСКОЈ ДРЖАВИ: Џихадисти су овако почели, а још увек није крај!У сукобима у Франкфурту испред седишта ЕЦБ приведено 350 људи ( УЖИВО ВИДЕО)Нереди у Атини и сукоб са полицијом (ВИДЕО)
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА