Најновије

Меркел: Не може се решити грчка криза на самиту у Бриселу

БРИСEЛ - Немачка канцеларка Aнгела Mеркел одбацила jе данас могућност постизања решења за грчку дужничку кризу на самиту европских лидера у Бриселу, упркос апелу Aтине на предузимање одлучниjих акциjа за окончање кризе.
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

"Желела бих да кажем да не очекуjете никакво решење нити икакав напредак. Oво ниjе формат за данас", изjавила jе Mеркелова новинарима по доласку на самит, а преноси агенциjа Франс прес. Са друге стране, грчки премиjер Aлексис Ципрас, коjи jе суочен са мањком финансиjских средстава код куће, требало би да данас затражи од Брисела пуштање последње транше помоћи од седам милиjарди евра из међународног пакета помоћи укупне вредности од 240 милиjарди евра како би званична Aтина платила своjе рачуне.
Прочитајте још:ЗАПАД УПОЗОРАВА: Направићемо „Хашки суд за Косово“!АНТИФАШИЗАМ: Овако Руси зову Меркелову на Дан победе!
"Eвропскоj униjи су потребне одлучниjе политичке инициjативе коjе поштуjу како демократиjу тако и споразуме, како би ставила тачку на кризу и кренула пут раста", рекао jе Ципрас по доласку у Брисел. Званични Брисел, међутим, инсистира на томе да Ципрас остане при реформама коjе jе његова влада обећала када jе добила четворомесечно продужење програма финансиjске помоћи у фебруару. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА