Најновије

Новоруске снаге заузеле украјинску базу са чудним америчким возилима: Ево чему су служила (ВИДЕО/МАПА)

ЛУГАНСК -  У реону села Шишкино у Луганској Народној Републици њени војници су још у фебруару открили базу са чудним америчким возилима. На том месту су се налазили украјински војници, али су се повукли и оставили опрему.
Америчка опрема (Фото: Јутјуб)

Америчка опрема (Фото: Јутјуб)

Испоставило се да је реч о опреми за сеизмолошки истраживање, возила за смештај истраживача и агрегати. Након заузимања тог реона, у време летње офанзиве, Украјинци су довезли ту опрему и отпочели истраживање и мерење. Желели су да провере да ли у земљи има довољно шкриљаца за добијање енергената. Након што су у септембру новоруске снаге кренуле у офанзиву, сва опрема је остављена у бази надомак Шишкина. До краја фебруара возила су као смештај користили и украјински војници, али су их оставили у повлачењу. На вим возилима се налазе табле америчке компаније која их је изнајмила Украјини. Званичници ЛНР кажу да ће возила бити у служби њених грађана.
Прочитајте још:„Сваким даном је све више српских добровољаца у Новорусији“СИМБОЛИЧНО: Командир батаљона „Азов“ ударио у споменик Црвеној aрмији и погинуо (ВИДЕО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА