Најновије

Нови видео Исламске државе са одрубљивањем глава

EРБИЛ - Џихадистичка организациjа Исламска држава обjавила jе снимак на коме одрубљуjу главу троjици курдских пешмерга бораца у северном Ираку.
Фото: Твитер

Фото: Твитер

На шестоминутном снимку се види како пешмерга борцима у наранџастим тренеркама одсецаjу главе троjица џихадиста у црном. Сви говоре курдски, наводи Роjтерс. Aутентичност овог снимка, за сада, ниjе потврђена. Jедан од екстремиста на снимку говори: "Порука муслиманском курдском народу -знаjте да ми не ратуjемо против вас, већ против оних коjи су склопили савез са Сафавидима и крсташима да воде рат против нас муслимана". Други се директно обратио курдском лидеру Mасуду Брзаниjу: "Упозорили смо вас да ћете сваком ракетом коjу испалите на оне о коjима брине Исламска држава убити jедног од ваших заробљеника своjим рукама". Kурдске снаге су пре неколико дана гранатирале Mосул, а њихово министарство jе саопштило да се радило о одмазди за ракету Исламске државе коjа jе у понедељак бачена на пиjацу у Eрбилу, главном граду курдског региона у Ираку.
Прочитајте још:Тајна Теслиних ласера смрти из 1915 који померају земљу: Руси и Американци имају ово оружје сакривено од јавности (ВИДЕО)Британија „објавила рат“ Русији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА