Најновије

Светски дан детета у знаку љубави према читању

Светски дан детета, 20. новембар, обележава се према календару Уједињених нација већ готово пуних седам деценија с намером да се укаже на обавезу и друштва и појединаца да раде у корист деце. Тим поводом огласили су се из Вулкан издаваштва.

Фото: Вулкан

„Књиге нису само речи написане на папиру већ градивне јединице које стимулишу различите аспекте развоја наших најмлађих чланова друштва. Пре више од десет година основали смо Вулканчић са циљем да деци и младима, као и родитељима, понудимо књиге које ће подстицати дечју радозналост и обогатити њихово детињство, и поносни смо што смо, упркос изазовима модерног времена у којем се деца радије окрећу дигиталним технологијама, проширили и развили дечју љубав према читању“, каже поводом Светског дана детета уредница дечјих издања Бранка Јосиповић, и наглашава да се у последњих неколико година то нарочито види у домену дечјих романа, међу којима деца обожавају серијале о Догмену, Исидори Мун, Џерониму Стилтону, Ани Кадабри, по којима је Вулканчић данас препознатљив.

„С друге стране, трудимо се да младим читаоцима пружимо широк избор класика дечје књижевности, како светске тако и српске, и тако их сачувамо од заборава. Велику пажњу посвећујемо и књигама које за циљ имају окупљање породице, тј. интеракцију одраслих и деце, а мото који нас је водио све ове године јесте и учење кроз игру. Тако смо осмислили и развили едицију карата Учим и играм се, која тренутно броји више од 50 наслова“, закључује Јосиповићева.

У сусрет Светском дану детета, Вулканчић је најмлађим читаоцима понудио обиље нових и изузетних наслова. Из пера Кирана Ларвуда стигла нам је неодољива прича Пет краљевстава: Легенда о Подкину Једноухом, истоименом, неустрашивом зецу-ратнику чије слава и храброст путују кроз векове. Аутор кроз ову причу упознаје најмлађе са идејом да у свакоме од нас чучи мали ратник, попут епских јунака.

Ту су и Приче о животињама: Езопове басне, ванвременска ризница мудрости смештена у 16 прича у којој ће уживати деца, али и родитељи. Додатну вредност овој прелепој књизи дају и изванредни цртежи којима су приче илустроване. 

Књига Приче за нежне снове, написана једноставним језиком и питким стилом са прелепим илустрацијама, угрејаће срца малишана пре него што утону у најслађе снове, а у роману Шумска магија: Спасавање лисичића британска ауторка Џули Сајкс упознаће их са Кором и Џексом, који се налазе пред дилемом хоће ли повратити поверење и постати Чувари природе или ће бити враћени у школу. 

Најмлађи ће уживати и у седмом наставку бестселер серијала Њујорк тајмса о омиљеном полицајцу, урнебесно духовитом и изванредно илустрованом графичком роману Догмен: За ким се лоптица котрља. Ненадмашни серијал Дејва Пилкија, који годинама не силази са врха топ-листа, доноси нам причу о томе како Догмен постаје мета до сада невиђеног зликовца. 

Поводом Светског дана детета Вулканчић је за ове сјајне наслове припремио фантастичне попусте. Куповином на сајту vulkancic.rs од 17. до 20. новембра остварујете додатних 20% попуста на редован попуст од 15% на сва дечја издања, и још 10% уколико се одлучите за три или више књига.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА