Најновије

Општа мобилизација у Јемену, амерички маринци беже из земље

САНА - Револуционарни комитет Јемена је објавио општу мобилизацију за борбу против тероризма у тој земљи и потврдио нужност сучељавања с тероризмом.
Револуционарни комитет Јемена (Фото: voice-yemen.com)

Револуционарни комитет Јемена (Фото: voice-yemen.com)

Према извештају либанског тв канала Ел-Мејадин, Врховни револуционарни комитет Јемена је одржао заједничу седницу са Врховним комитетом за безбедност те земље у Сани, главном граду Јемена. На тој седници анализирани су догађаји од претходног дана у Сани: масакар цивила у џамији, напади на владине институције и војне базе које сада држе хутски народни комитети. Након овог заседања, објављено је ратно стање у Јемену. Врховни комитет је саопштио да је, с обзиром на нужност потпуне прибраности услед страних завера против Јемена и неопходност заштите становништва од злочина терористичких група,  проглашена и општа мобилизација у Јемену. Комитет је позвао два одељења, 2војно и безбедносно, да "делују у скалду са својим обавезама према јеменском народу у овом перфидном рату".

Евакуација маринаца

Сједињене Државе покренуле су акцију евакуације преосталих припадника јединице за специјалне операције из Јемена, услед погоршања безбедносне ситуације у тој земљи. Телевизијска мрежа Си-Ен-Ен, позивајући се на своје изворе, јавља да су војници, који су учествовали у антитерористичким операцијама против Ал-Каиде и других групација, последње преостале америчке оружане снаге у Јемену. САД су прошлог месеца затвориле своју амбасаду у Сани након што су побуњеници из редова Хутија преузели контролу над престоницом Јемена. Јуче су бомбаши самоубице у нападу на џамије шиитских Хута у Сани убили најмање 142 особе. Одговорност за нападе преузели су џихадисти из Исламске државе.
Прочитајте још:
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА