Најновије

УН траже од Израела да призна независну Палестину

ЊУЈОРК- Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун позвао је данас израелског премијера Бењамина Нетанијахуа и апеловао да обнови своју посвећеност дводржавном решењу блискоисточног сукоба, заправо стварању независне палестиснке државе уз Израел.
У сталном сукобу: Палестина и Израел (Колаж: Правда)

У сталном сукобу: Палестина и Израел (Колаж: Правда)

Нетанијахуов конзервативни Ликуд победио је на општим изборима у уторак, након тесне изборне трке, у којој је он пооштрио свој став, обећавши да палестинска држава неће бити створена ако четврти пут постане премијер. Откако је извојевао победу, изложен критикама, Нетанијаху је покушао да повуче своје изјаве, тврдећи у интервјууима за америчке медије да није изменио своју позицију. Међутим, Бан је још увек сматрао да мора да подсети Нетанијахуа на ранију посвећеност преговорима и постизању споразума с Палестинцима, чији је циљ стварање независне палестинске државе, која ће живети у миру и безбедности уз Израел "Генерални секретар је поновио своје виђење да је дводржавно решење једини пут напред и апеловао на премијера да обнови посвећеност Израела том циљу", рекао је Банов портпарол.
Прочитајте још:Масакр у џамији, 40 мртвих! (ВИДЕО)Каракас: Американци припремају војну интервенцију против Венецуеле!
Нетанијахуова реторика, такође је изазвала осуде највећег савезника Израела - Сједињене Америчке Државе и Бела кућа је упозорила да би могла да преиспита свој став у односу на мировни процес. У саопштењу УН о разговору Бан - Нетанијаху је наведено да је генерални секретар честитао Нетанијахуу на победи. Он је такође апеловао на Нетанијахуа да одмрзне приходе од пореза које убира у име Палестинске управе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА