Најновије

ХАРАДИНАЈ: Србија није кривац!

ПРИШТИНА - Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај оптужио је актуелну власт да ништа није урадила за 100 дана од формирања владе и додао да је Косово "оболело од политике" и да за то стање нису криви ни Отоманско царство, ни Србија, нити међународна заједница.
Рамуш Харадинај (Фото: ЈуТјуб)

Рамуш Харадинај (Фото: ЈуТјуб)

- Сви знамо да је турска империја била дуго на овим просторима, знамо да смо имали и вереме Јосипа Броза Тита, као и време Србије, али, Косово је прогласило независност 2008. године и оболело је од политике. Косово је у тешком здравственом стању, али за то стање није крива турска империја, није крива Србија, нити Тито, рекао је Харадинај на страначком скупу у Пришитни на коме су почели унутарпартијски избори. За косовску болест, Харадинај је као главне кривце означио Иса Мустафу, лидера Демократског савеза Косова и актуелног премијера и Хашима Тачија лидера Демократске партије Косова и вицепремијера. Лидер АЗБК је подсетио да су те две странке биле у коалицији и када је прогласена независност. Харадинај је рекао да се лидери тих двеју странака "баве политиком као трговци, јер тргују радним местима и другим стварима, не сматрајући да је бављење политиком друштвена вредност". - Косову за 100 дана нове власти нема ниједно признање независности, на Косову је и здравствени систем болестан и тај систем прво треба да излечимо, па тек онда да лечимо пацијенте. Немамо признања независности, јер се пре свега косовска влада не бави оним чиме треба да се бави, па како мислите да ће нас неко признати, упитао је Харадинај.
Прочитајте још:

Пајтић: Србија није Северна кореја, нити је Вучић Ким Џонг Ун

Он је позвао припаднике свих заједница на Косову да политику прихвате као вредност и да кроз ту "вредност помажемо свима" без обзира на етничку припадност. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА