Најновије

Са руским бомбардерима Ту-160 М не може се носити ниједан британски авион

Нови руски стратешки ракетоносац Ту-160 М супериориран је британским ловцима Typhoon који чувају ваздушни простор Велике Британије – оценио је експерт Краљевског обједињеног института за одбрамбена истраживања у Лондону Игор Сутјагин.
Фото: infornews.su

Фото: infornews.su

Он је листу Daily Mail објаснио да надзвучни бомбардери Ту-160 М – које Руси називају и „Белим лабудом”, а НАТО Blackjack – лете без узимања горива на четири пута већа растојања него британски ловци. Други британски експерти су за исти лист рекли да са Ту-160 М не може да се носи ниједан британски ловац. „Тестирања су била успешна и показала су да је Ту-160 М сада веома моћан авион. Са њим се заиста не може носити нити упоређивати било који британски авион. То је највећи бомбардер у свету – оценио је Сутјагин. Прва два „Бела лабуда” успешно су тестирана крајем прошле године и већ су укључена у руску ратну авијацију. Москва планира да до 2020. модернизује још десет Ту-160 М. Претходни дана су британски генерали саопштили да су јужно од града Борнмута, који се налази на обали Ла Манша, била примећена два руска далеколетна бомбардера.
Прочитајте још:Украјински батаљони напустили фронт и иду на КијевНАСЛОВНА СТРАНА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: Задовољна Ангела Меркел с нацистима осваја Грчку!
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА