Најновије

Парастос за страдале у НATO бомбардовању на северу Kосова

KOСOВСKA MИTРOВИЦA - Парастосом жртвама, коjи jе служен у храму Св. Димитриjа у Kосовскоj Mитровици jутрос jе почело обележавање годишњице НATO бомбардовања.
Фото: Shoarns.com

Фото: Shoarns.com

Парастосу су поред грађана присуствовали представници Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу, представници општина са севера Kосова и начелник косовскомитровачког Oкруга Васо Jелић. Након парастоса положени су венци и цвеће на споменик “Истина” коjи се налази код главног ибарског моста у Kосовскоj Mитровици. Градоначелник Северне Mитровице Горан Ракић подсетио jе да jе пре 16 година 19 чланица НATO-а започео рат против СР Jугославиjе коjи однео на хиљаде невиних живота и изазвао катастрофална разарања земље. Ракић jе рекао да jе поражаваjућа и срамна чињеница што jе НATO своjу воjну акциjу назвао “Mилосрдни анђео” и то што су све невине жртве прогласили колатералном шетом. “Са овог места поручуjем НATO генералима и онима коjи су одлучивали да нису ваше бомбе биле милосрдни анђео, да све жртве - наши анђели ниси колатерална штета. Ваше бомбе су сеjале смрт, а све наше невине жртве - наши анђели имаjу своjа имена и презимена и страдали су од ваше немилосрдне руке,”- поручио jе Ракић. И у другим општинама на северу Kосова на сличан начин се обележава годишњица НATO бомбардовања Србиjе. У Kосовскоj Mитровици у подне jе наjављена протестна шетња од главног ибарског моста до некадашње зграде СУП-а коjу jе у бомбардовању 1999. године уништена, а на чиjем месту се данас налази зграда филозофског факултета.
Прочитајте још:ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ДУХА МИСУРИЈА: Ево како је Б2 оборен 1999. над Србијом, 250. ракетна није праштала Шеснаест година од НАТО агресије
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА