Најновије

ХВАЛА ЗАПАДНИМ ПАРТНЕРИМА: Србија прва по смртности од рака у Европи

БЕОГРАД – Србија је прва земља у Европи по стопи смртности од рака, а годишње та стопа расте у просеку 2,5 одсто, што говори да је проблем малигних тумора код нас веома озбиљан, изјавио је данас онколог Слободан Чикарић, председник Друштва Србије за борбу против рака.
НАТО бомбардовање - геноцид који траје (Фото: nato.int)

НАТО бомбардовање - геноцид који траје (Фото: nato.int)

Он је на конференцији „Актуелности у онкологији”, а поводом обележавања „Месеца борбе против рака”, истакао да је разлог за све већи број оболелих и умрлих од малигних тумора последица НАТО бомбардовања у којем је коришћен осиромашени уранијум. Како је казао, на основу извештаја Регистра за рак Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут” о кретању малигних тумора за 2012. годину, укупан број новооболелих је био 36.408, док је умрло 21.269 особа.
Прочитајте још:НАЈПРЕЦИЗНИЈИ НА СВЕТУ: Руски снајпер Лобаев К14 (ВИДЕО)КРАЈ СВЕТА: Две трећине планете до 2025. остаје без воде, сваких 15 секунди једно дете умре због недостатка чисте водеСоња Бисерко: НАТО бомбардовање није злочин, оно је спречило нова убиства!
Према извештају, код мушке популације доминира рак плућа, док је код жена најчешћи узрок смртности рак дојке. Он је истакао да још нема података за 2014. годину, али да се може очекивати да је број новооболелих око 40.000, имајући у виду годишњи раст стопе смртности. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА