Најновије

Решен проблем са извозом српских јабука у Русију

БEOГРAД - Проблем извоза jабука из Србиjе на руско тржиште jе био техничке природе и решен jе, изjавила jе данас министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.
Јабуке иду у Русију! (Фото: ЈуТЈуб)

Јабуке иду у Русију! (Фото: ЈуТЈуб)

Oна jе навела да су српски званичници са колегама из Русиjе у претходном периоду направили добру сарадњу, да су усаглашене извозне процедуре као и све методе за утврђивање стандарда квалитета. "Свесни смо да су Руси веома осетљиви и на покушаj злоупотреба наших извозних дозвола као и споразума о слободноj трговини и зато смо посвећени да таj договор поштуjемо", казала jе министрка новинарима на конференциjи Aграрна политика Србиjе, коjу организуjе НИН фокус, уз медиjско партнерство агенциjе Танјуг. Oна jе рекла да jе у том смислу, направљен и систем наjаве извозних пошиљака воћа и поврћа из Србиjе ка Русиjи коjи функционише од 2. марта.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Зашто и како сада Румуни мисле да ће им Путин поверовати?НАЈПРЕЦИЗНИЈИ НА СВЕТУ: Руски снајпер Лобаев К14 (ВИДЕО)
Упитана како се одвиjа пролећна сетва, она jе рекла да таj процес тече уобичаjено, те да не очекуjе да ће у овоj години бити проблема коjи су постоjали у прошлоj. "Не очекуjу се велике падавине и све говори у прилог томе да ће бити добар род као и добри извозни резултати", рекла jе министарка. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА