Најновије

Русија: Савет безбедности упозорио да Америка спрема украјински сценарио!

МОСКВА- Технологија „обојених револуција“ САД могу са великом вероватноћом применити и према Русији - оценио је Савет безбедности РФ, анализирајући нову америчку стратегију безбедности.
Руси чврсти (фото: Csmonitor.com)

Руси чврсти (фото: Csmonitor.com)

„САД за уклање политичких режима које сматрају за себе неподобним све више користе усавршене технологије „обојених револуција“. Са великом вероватноћом се може очекивати њихова примена и према Русији“ - наглашава се у истој анализи. Експерти Савета безбедности РФ су у америчком документу  открили „цео низ потенцијалних претњи“: „САД и њихови савезници ће се у дужем временском периоду придржавати курса усмереног на политичку и економску изолацију Русије, укључујући ограничавање њених могућности за експорт енергената и истискивање са свих тржишта оружја, истовремено стварајући тешкоће у производњи високотехнолошких производа у самој Русији“. Експерти СБ РФ такође прогнозирају: „САД  и њихови савезници ће улагати велике напоре да формирају антируски политички курс у државама са којима Русија има партнерске односе, а и у смањивање утицаја Русије на постсовјетском простору“. Може се очекивати - наглашава се даље - да ће САД и даље чинити све што могу да сачувају своју глобалну доминацију и зато ће даље повећавати борбене могућности NATO и појачавати своје присуство у Азијско-Пацифичком региону.
Прочитајте још:ВОЈВОДА ОТКРИО ТАЈНУ: Расте ми нос, а расте ми и понос!НАЈПРЕЦИЗНИЈИ НА СВЕТУ: Руски снајпер Лобаев К14 (ВИДЕО)
„САД ће и даље војну силу сматрати основним средством обезбеђивања своје националне безбедности и интереса. У овом контексту, посебан значај добија околност да нова редакција америчке стратегије безбедности има несумњиву антируску усмереност и представља Русију у негативном светлу“ - подвлачи се у анализи СБ РФ. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА