Најновије

Вучић преломио: Вербић лети из Владе?

Министар просвете Срђан Вербић могао би да почне да пакује кофере из Немањине јер премијер Србије Александар Вучић није задовољан начином на који „шеф просветара“ решава штрајк који је постао права агонија! Будући да је сад већ и завршетак школске године доведен у питање и да испаштају ђаци и родитељи, премијер је,како незванично сазнаје "Ало", решио да стави тачку.
Министар Вербић у расправи са просветарима (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Министар Вербић у расправи са просветарима (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

- Србија данас има најдужи штрајк у просвети, што је изазвало и бес код родитеља. Премијер је свестан да у буџету нема новца за повећање плата просветарима, али верује да је проблем који постоји у том ресору могао да се реши другачије. Зато је у плану смена Вербића, која би могла да омогући нормалан крај школске године - истиче извор. Како сазнајемо, Вербићу у Влади нико не чува леђа, а како је нестраначка личност, ни у СНС-у нема никога ко би стајао на путу његовој смени. - И синдикати траже да Вербић оде и све наде сада полажу у то да ће Вучић решити проблеме. Свесни су и они да пара нема, али ће бар један део проблема бити решен, а то је министар просвете који се досад показао као неспособан да обавља ту функцију - додаје наш саговорник. А да је време за промене на месту министра просвете, слажу се са синдикалцима и професорима чак и родитељи, којима је више мука од штрајка и хаоса у школама! - Ако се настава потпуно укине, тек то ће бити неодрживо и веома сам забринут за свог сина. Сматрам да су протести просветара оправдани, јер су им смањене мале плате. За тренутно стање најодговорнији је министар просвете Вербић - сматра Чачанин Иван Глишовић. Ивана Ш., мајка четвртака из ОШ „Бранко Радичевић“ из Новог Београда, такође тврди да министар мора да оде, јер „није решење поделити отказе хиљадама, већ да један поднесе оставку“. Дејан Несторовић, отац шестака у чијој школи нема штрајка, сматра да штрајк иде преко леђа деце. - Што се Вербића тиче, ако неким чудом „преживи“ најављену реконструкцију, треба сам да се захвали и оде! Ја сам власник фирме која запошљава 12 радника, и ако ми њих шесторо ступе у штрајк, запитаћу се, верујте, да ли је баш читав проблем само у њима - каже овај отац.

Чачани не одустају

У 18 чачанских основних и средњих школа, од укупно 21, ни данас неће бити наставе јер запосленима још нису исплаћене зараде за фебруар, потврдио је за „Ало!“ Драган Матијевић, председник УСПРС-а. Матијевић тврди да зараде за фебруар није примило 1.200 просветних радника из Чачка и Крушевца.

Антић: Он није наш министар

- Вербић би свакако требало да сноси одговорност, јер за пет месеци није успео да реши проблем. Из Министарства треба да оде зато што га просветни радници не доживљавају као свог министра, јер не заступа њихове интересе - каже Милорад Антић, потпредседник Синдиката радника у просвети.
Прочитајте још: Српске власти неће Вука Јеремића на челу УН!?Санда Рашковић Ивић: Ово раскринкава сву дволичност српске власти
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА