Најновије

Мајка из пакла: Сопствене ћерке "продавала" је десет година

Жена је зарађивала на малолетним ћеркама (13 и 14). Мушкарци би им улазили у кревете, а девојчице су преклињале за помоћ. Мучила их је 10 година ...
Фото: 24sata.hr

Фото: 24sata.hr

Десет је година мајка ВН (50) из села Свибовец у Срачинцу недалеко од Вараждина присиљавала своје две малолетне ћерке на сексуалне односе с одраслим мушкарцима. Прву девојчицу у свет проституције увела је са њених 13, а другу са непуних 14 година. Данас су то пунолетне девојке, а једна од њих након пакла који је прошла није мајци могла опростити па ју је пријавила полицији. (Не) мајку су напокон ухапсили шест година након што су ћерке побегле од ње и од 19. марта је у Истражном затвору у Вараждину. Полиција није остала само на мајци. Шокирани вараждински полицајци пронашли су и ухапсили десет мушкараца из Вараждинске, Међимурске и Загребачке жупаније који су годинама били чести "гости" у прљавим креветима сиромашних и јадних девојчица.

Мајка пристала на све

За секс су прво плаћали њиховој мајци која је, како дознајемо, била сиромашна, али склона алкохолу, блудничењу и разузданом животу. Проституцијом је зарађивала новац, али углавном га је трошила на своје, мање на дечје потребе. Кад је једна од њених муштерија понудила више новца ако му допусти секс с девојчицом од 13 година, без размишљања је пристала. Кад је видела да на ћеркама може зарадити пуно више него својим телом, на секс је присилила и другу ћерку . Плакале су, опирале се, али нису си могле помоћи. Бојале су се мајке која је била зла према њима, а неретко их је и тукла. Притом би их уверавала како ће боље живети, како ће им моћи купити чоколаде и играчке. Њен ауторитет је био необорив и девојчице су годинама трпеле гнусне монструме. Једна од њих и кад је постала пунолетна. Али од бољег живота нису виделе ништа, а трауме ће остати неизбрисиве. Сви су мушкарци знали да девојчице немају ни 15 година. То им није сметало. Напротив, још их је више узбуђивало. Према информацијама које је полиција добила током истраге, наводно је и тамошњи Центар за социјални рад, чији су били корисници, годинама све знао, али ни једна од социјалних радница није предузела ништа како би девојчице спасили из пакла. Судија истраге Жупанијског суда у Вараждину одредила је једномесечни истражни затвор мајци због, опасности од понављања дела и утицаја на сведоке, и још петорици мушкараца.

Муштерије на испитивању

Других пет, полиција је јуче задржала на испитивању. Све њих терете за тешко кривично дело полног злостављања и искоришћавања детета, проституцију, полну злоупотребу детета млађег од 15 година и полни однос без пристанка. Вараждинска полиција у септембру 2013. имала је сличан случај. Тада су ухапсили и оца и мајку који су за новац своје три ћерке подводили комшији. Њихов пакао трајао је 13 година, од 2000. године. Једну од девојчица, која тада није имала ни 15 година, сексуално је истовремено са комшијом злостављао и отац. Млађу сестру присилили су на секс са комшијом кад је имала тек девет година. Како се опирала, силоватељ ју је конопцем везао за врата. Нажалост, ови случајеви нису једини у Хрватској. Један од драстичнијих свакако је и онај из Грачаца. Пре три године полиција је ухапсила ЈМ (47) која би за 50, 100, 150 куна и неколико кутија цигарета подводила 2 од пет кћерки. Судило јој се овај месец на карловачком суду. Сведочили су мушкарци да су за "сићу" спавали с њене две ћерке. Једној је било тек 16 година, уз то је имала бебу и била је трудна, а друга није напунила ни 18. Нудила им је и још две ћерке, једну пунолетну и девојчицу која је тада ишла у 5. основне.
Прочитајте још:ЗНАЛА ЈЕ ШТА РАДИ: Теодора Викторовић при чистој свести сатаром убила мајку и бакуЛегија: Марковић ми наложио да ликвидирам убице Ћурувије!
Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА