Најновије

МИП Украјине: Кијев не намерава да води дијалог са властима ДНР и ЛНР

Кијев нема намеру да води директан дијалог са представницима ДНР и ЛНР, јер их не сматра легитимним властима у овим регионима, саопштио је заменик шефа украјинске дипломатије Вадим Пристајко на крају састанка „Нормандијске четворке“ у Паризу.
Вадим Пристајко (Фото: Сајт Амбасаде Украјине у Канади)

Вадим Пристајко (Фото: Сајт Амбасаде Украјине у Канади)

Заменик министра иностраних послова Украјине Вадим Пристајко изјавио је да власти земље немају намеру да воде директан дијалог са представницима Доњецке и Луганске Народне Републике, јер их не сматрају легитимним. „Разговарати са људима који су фактички команданти и који нису у потпуности Украјинци, политички нема смисла. Они не представљају народ и њихова одлука није легитимна са становишта житеља са ове територије“, изјавио је дипломата. Према његовим речима, Кијев може добити легитимног партнера за преговоре тек након избора на истоку земље. Пристајко сматра је њих у овом тренутку прилично тешко организовати. „Надамо се да ћемо наћи формулу по којој ће избори бити одржани. Лидери су донели одлуку да о модалитету може бити речи тек након повлачења трупа. То још нису избори, већ само први кораци“, рекао је Пристајко.
Прочитајте још:Ово су 3 најмоћнија оружја 21. века: Погодите ко их је произвео?Путин изненадио јавност: Можда напусти место председника 2018. године!
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА