Најновије

Ово је 6 знакова да имaте болест које се сви боје

Лекари су осмислили питања која ће помоћи да се открије први знак болести. Ако је тест позитиван, немојте паничити већ посетите лекара.
Обратите пажњу (Фото: ksj.mit.edu)

Обратите пажњу (Фото: ksj.mit.edu)

Иако су болести крвних судова и тумор најсмртоносније болести, људи се највише плаше деменције, показало је британско истраживање које доказује да ће се број оболих од Алцхајмера удвостручити у наредних 35 година. У данашњем стресном темпу живота, који је, између осталог, погубан и за краткорочно памћење тешко је разликовати обичну заборавност од деменције. А иако је Алцхајмерова болест најчешћи облик, деменција је скуп од више од 200 различитих болести, што додатно отежава дијагнозу. Такође, мозак се природно смањује и од 50. до 65. године изгуби у просеку 120 грама. Васкуларна деменција често је поседица смањење циркулације у мозгу, што се може спречити смањењем тежине. Све то води ситуацијама када вам је нешто "на врху језика", односно нешто знате само се тога не можете сетити.
Прочитајте још:КРИК ФЕТУСА У СТОМАКУ: Мама, молим те прекини да пушиш! (ВИДЕО)Месо које једемо пуно је антибиотика
Шест питања која су смислили лекари 1. Која је година (тачно 0, погрешно 4 ) 2. Који је месец (тачно 0, погрешно 3). Уз ово питање покушајте да запамтите адресу: Марко Карлић, 22. октобра 46, Земун 3. Без гледања на сат, који је најближи пуни сат (тачно 0, погрешно 3 ) 4. Бројите уназадад од 20 до 1 (тачно 0, једна грешка 2, више грешака 4 ) 5. Набројите месеце у години уназад (тачно 0, једна грешка 2, више грешака 4 ) 6. Која је била адреса? (тачно 0, једна грешка 2, две грешке 4, три 6, четири 8, све погрешно 10 ) Бодовање: 0-7 – нема знакова проблема 8-9 – било би добро посетити лекара 10-28 – већи проблеми, обавезно посетите лекара Извор: Дневно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА