Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ШАПИЋ ПРОМЕНИО СЛИКУ БЕОГРАДА? Срушио, па направио испочетка систем ГСП-а

Мало више од годину дана, Александар Шапић је градоначелник Београда.

Александар Шапић за сада показује велику иницијативу када је у питању фунцкионисање града Београда, али се стиче утисак да шта год да уради, неће бити довoљно. 

Као да део опозиције по сваку цену жели да унизи све што Шапић уради, макар то било на корист грађана и на крају дана обичног човека. 

Велики пример су и снижене цене у градском саобраћају као и растурање штетног уговора са “Кенткартом” који више од једне деценије дословно пљачка све житеље града Београда.

Опозиција, неки би је назвали либералном овај потез Александра Шапића сматрају јако лошим, па се тежиште целе приче пренело на потпуно небитне ствари, чак се тражила и смена градоначелника. 

Стекао се утисак да је “Бус плус”, света крава коју нико не сме да пипне, као да је само урушавање система нешто погрешно, па се доводи у питање ко се све окористио о исти тај систем који су грађани плаћали годинама из свог џепа. 

Код Шапића ту није било компромиса, као “булдожер” је рушио све неправилности и на крају направио систем градског превоза испочетка, дословно испочетка.

Сутра ћемо имати и апликацију, али цео систем биће у систему који ради за грађане Београда. Преполовљене су цене карата, а ради се на томе да на улице изађе више аутобуса. 

Можда је врхунац лицемрја био предлог Добрице Веселиновића да се у школе убаце пречишћивачи ваздуха, због саме загађености, али у први мах то није било реално, када је Александар Шапић одлучио да све школе добију овају пречићивач, екипа окупљена око “Не давимо Београд”, али и “ССП-а”, сматрала је ово лошим потезом. 

Како? То ће бити нејасно. 

Бројни ваучери који ће бити подељени и који су подељени такође нису били довољни да неко каже “ово је добро”, али тако то изгледа када неко ради у интересу грађана. 

Бесплатни базени су такође једна занимљива одлука, али један део опозиције имао је критике и на тако нешто, кажу да је требало убацити да се за улаз шаље СМС који иде у хуманитарне сврхе, још један у низу нејасних предлога, ко буде желео да пошаље поруку, то може да уради увек, ово се тиче грађана Београда. 

На крају стиче се утисак да се политичка сцена дели на нека друштва која по сваку цену “воле” или “мрзе”, то је оно што у политичком систему дословно прави колапс. 

Ипак сви виде колико је Београд чистији град и колико се тренутно сређује путева, шта се планира и у ком правцу иде ова епизода у којој је главни актер градоначелник Београда Александар Шапић. 

Било како било, када неко уради нешто добро, није тешко рећи “па ово је добро”.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА