Најновије

ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Шта не штима у званичној верзији рушења Џерманвингса?!

Најлакше је рећи да је авион оборен кривицом пилота или копилота, који су сада мртви и немају могућност да било шта кажу.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Само два дана после пада авиона Џерманвингса саопштена је званична верзија несреће по којој је копилот Андреац Лубиц означен као самоубица у кокпиту који је у смрт повукао 148 људи. Међутим, одмах по саопштавању званичних открића јавили су се теоретичари завере, који не прихватају истрагу које су спровеле ваздухопловне власти. Званична верзија је, по разним теоријама, послужила авио-компанији Луфтханза да кроз целу ситуацију прође без додатних питања јавности. На овај начин су највероватније желели да “запуше” уши свима, који су нагађали шта је "заиста" разлог пада овог авиона. Оно што је, такође, сумњиво, јесте чињеница да су буквално одмах изашли у јавност са решењем узрока пада, а да су одмах сви други фактори који су могли да утичу на несрећу отклоњени. Међутим, да ли је заиста све баш тако било? Ово је већ друга несрећа за годину дана у којој су убијени многи, недужни људи, а информације о томе шта се заиста догодило нису добијене. Односно, јесу, али већина сматра да је то само начин да се знатижељним људима и породицама погинулих “замажу” очи. Да, схватили смо да је најлакше рећи да је авион оборен кривицом пилота или копилота, који су сада мртви и немају могућност да било шта кажу у своју одбрану. С друге стране, да би неки човек био у пилотској кабини и заслужио то место, мора да прође безброј психофизичких тестова, који ће потврдити његову спремност. Због тога многи чисто сумњају да му је равнотежа ума била толико нарушена да је одузео живот себи и осталим путницима у авиону. Ево неких разлога због којих ових дана круже интернетом различите "теорије завере".
1. Копилот је крив за несрећу, али...
- Имао је депресију и скривао је од пријатеља - немачки медији јавили су раније да је, према интерним документима, Лубиц боловао од депресије и да је на лечењу провео укупно годину и по дана. У његовом стану пронађене су поцепане потврде о боловању, укључујући и боловање за дан када се догодила несрећа. Оставила га девојка - Млади копилот Андреас Лубиц вероватно је пролазио кроз “личну кризу” у тренутку стравичног пада авиона, преносе светски медији. У медијским извештајима наводи се како се 28-годишњак борио с емоцијама и депресијом након пропале везе. Верује се како је управо то био разлог зашто је одлучио да одведе 150 путника и чланова посаде у смрт! Такође, у извештајима које наводе разни светски медији стоји и да је копилот само тихо дисао када је остао сам у кокпиту, што је доказ да је намерно хтео да обори авион. Међутим, да ли је то довољан доказ? Он је, објективно говорећи, могао да се онесвести и да се зато авион сурва у планине.
2. Шта је било с другом црном кутијом?
Француски истражитељи су из прве црне кутије авиона Ербас А320 извукли све неопходне податке, али када је на ред дошла друга кутија, меморијске картице није било. Пронађено је само кућиште, без садржаја. Пре званичне изјаве истражитеља, Француска је оштро демантовала да је кутија пронађена, док су амерички медији уверавали јавност у супротно. Ово је довело до тога да се сви питају зашто су француске власти порицале, ако немају шта да сакрију? И зашто је истина о црној кутији била објављена баш од стране америчких медија?
3. Зашто нико више не помиње "технички проблем" с почетка истраге?
Портпарол Луфтханзе је изјавио да се авион срушио у француским Алпима јер је имао технички проблем са вратима која затварају предње точкове. Проблем је био везан за отвор, односно за механизам који се отвара и затвара у тренутку кад се укључује уређај за слетање.
4. Губитак притиска?
Билд је у спекулацијама о могућим разлозима пада авиона, написао да је губитак притиска у кабини могао да буде један од узрока. При наглом губитку притиска, на пример због неке експлозије, ваздух се “усисава” и путницима прети да се у року од 10 до 15 минута смрзну или угуше. Уколико дође до овакве ситуације, посада мора да спусти авион на 10.000 стопа, како би путници могли да дишу.
5. Терористички напад
Шпанска полиција је посветила свој рад провери видео-записа о уласку путника у авион како би довела пад у везу за тероризмом. Међутим, немачке и америчке власти су изјавиле да за сада нема оваквих индикација. Теоретичари завере, наравно, само у једну верзију не верују - званичну!
Прочитајте још:
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА