Најновије

Томин син спрема пуч унутар СНС?!

БЕОГРАД - Политичка династија Николић увелико спрема својеврсни пуч у Српској напредној странци. Председник Србије Томислав Николић и његов син Радомир, који је шеф Извршног одбора СНС, чине све не би ли што више проширили своју моћ и утицај у тој партији.
Радомир Николић (Фото: СНС.орг)

Радомир Николић (Фото: СНС.орг)

Извор из врха СНС открива да су Николићи чврсто решили да задобију што већу подршку међу напредњацима. - Тома покушава да преко Радомира ојача своје позиције у централној Србији, али и у целој странци. То се видело и по томе кад је Радомир Николић недавно распустио Градски одбор СНС у Нишу. Очекује се да по истим сценарију то уради и у Крагујевцу и другим градовима, како би у локалне одборе убацио своје људе. На тај начин он намерава да што више учврсти моћ и утицај пред скупштину странке, како не би био смењен с места председника Извршног одбора - открива функционер СНС, који је инсистирао да му не наводимо име. Талас негодовања Према његовим речима, такво понашање Николића јуниора изазвало је велики талас негодовања међу напредњацима. - Јављају нам се чланови и отворено говоре да их то нервира. Осим тога, то може да наруши стабилност и функционисање странке, поготово зато што је Радомир Николић практично изместио Извршни одбор из Београда у Крагујевац. Осим тога, странка додатно трпи јер је тешко да неко истовремено буде и градоначелник Крагујевца и председник Извршног одбора странке, односно њен главни оперативац - каже наш саговорник. Политички аналитичар Милан Николић оцењује да је и споља видљива намера председника Србије да поврати своје позиције у странци чији је оснивач. Политичке разлике - Постоје значајне политичке разлике између председника и премијера. Очигледно је да је Александар Вучић чврсто решен да Србија иде ка ЕУ, док Николић више нагиње Русији. Кад је Николић ступио на дужност шефа државе и повукао се са места председника странке, то смо сви поздравили као добар потез. Међутим, он неким својим потезима није успео да се наметне као председник свих грађана. Зато он сад покушава преко породице да се врати на чело странке. Посматрајући са стране, извесно је да ту постоји борба и да у њој учествују Томислав Николић, његов син, а донекле и супруга - сматра Николић. Борба за статус Аналитичар Драгољуб Анђелковић слаже се да Радомир Николић покушава да ојача свој утицај у СНС, али истиче да неће ићи дотле да се директно сукобљава с Вучићем. - Он је сигурно свестан тога да је Вучић неприкосновен и сигурно не би ништа урадио без његовог одобрења. С друге стране, логично је да се и Николић млађи бори за свој положај у странци, што би радио и сваки други члан или функционер, и то је и легитимно, у крајњој линији - каже Анђелковић.
Прочитајте још:СРС: Дачић у Приштини потврдио издају КосоваДвери: Министар Вербић је преварант!
Зорана Михајловић видећемо ко је за рад Потпредседница СНС и министарка саобраћаја изјавила је за Курир да нема коментар на наша сазнања. - Имамо страначке изборе и верујем да ће на њима све јасно да се види, и рад и нерад - одговорила је Михајловићева у СМС поруци. Политички успон Радомира Николића - 2008. учлањује се у СНС - 2010. постаје председник Градског одбора СНС Крагујевац - 2012. изабран за потпредседника Главног одбора, а исте године и за председника Извршног одбора СНС - 2014. изабран за градоначелника Крагујевца Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА