Најновије

ДС: Вучевић "намешта" конкурсе за директоре новосадских предузећа

НOВИ СAД – Новосадски одбор ДС тврди да су намештени конкурси за избор директора неколико градских jавних предузећа, коjи су отворени на последњоj седници Скупштине града, оценивши да jе реч о jош jедноj представи градоначелника Mилоша Вучевића и СНС-а.
ДС (Фото: ДС)

ДС (Фото: ДС)

"У тоj представи биће тобоже бирани наjбољи кандидати за челне позициjе у седам jавних предузећа, а унапред се зна да ће на краjу бити изабрани садашњи вршиоци дужности директора, коjи су већ постављени на основу договора о подели плена унутар владаjуће коалициjе", наводе демократе. У саопштењу се тврди да су у тим градским фирмама однедавно промењени статути, "како би се услови за избор директора прилагодили формалном образовању и радном (не) искуству лажних победника конкурса". "Избор директора у градским предузећима и установама, по партиjском кључу, до сада jе дао поразне резултате и таква пракса се мора прекинути", наглашава се у саопштењу и додаjе да се ДС залаже за то да се за избор свих оних коjи ће водити jавне системе убудуће одреде исти услови у погледу радног искуства и нивоа образовања.
Прочитајте још:Зашто смо сервилни…СЛУЧАЈ „СРБОМРСЦИ“: Ево шта су пред судијом рекли тзв. „србомрсци“!
Услове у погледу стручног звања требало би прилагодити делатности коjу обавља одређено предузеће или установа како би на таj начин био спречен избор почетника на наjодговорниjа места у граду, поручуjу из ДС-а и додаjу да без таквог искорака ниjе могућа реформа, нити реалан напредак jавног сектора. ДС зна да jе и сама "правила сличну грешку у избору директора, али се на том пољу данас огледа и суштинска разлика између ње и оних странака и интересних група коjе тренутно управљаjу Новим Садом", стоjи у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА