Најновије

Дивац постао потпредседник Сакрамента

САКРАМЕНТО- Један од најбољих југословенских и српских кошаркаша Владе Дивац именован је за потпредседника Сакраменто Кингса, задужен за кошаркашка и питања франшизе.
Владе Дивац (Фото: Јутјуб)

Владе Дивац (Фото: Јутјуб)

Некадашњи ас “краљева” имаће, између осталог и саветодавну улогу у стручном штабу, учестоваће у процени талената и брзини прилагођавања европских кошаркаша на клуб, а помагаће у глобалном брендирању Кингса. - Владе има јединствену перспективу и глобални углед који ће додатно подићи нашу организацију широм света – рекао је власник Сакрамента Вивек Ранадиве. Први човек Олимпијског комитета Србије истакао је да му је указана велика част повратком у град у којем је имао незаборавна искуства. - Сакраменто и Кингси су увек у мојим мислима и често сам сањао да имам улогу у помагању нашим сјајним навијачима да схвате највећу вредност НБА лиге. Захвалан сам Вивеку на прилици и радујем се стварању нових посебних успомена – рекао је Дивац. Генерални менаџер Сакрамента Пит Д' Алесандро нагласио је да Кингси имају срећу што имају Дивца као саветника.
Прочитајте још:Шта прогања Звездине капитене?
- У протеклих годину дана, у којима сам упознавао Влада, доказао се као амбасадор Сакрамента. Радујем се његовом доприносу, с посебним респектом према његовом знању међународних утакмица – рекао је Д' Алесандро. Дивац је 16 година провео у НБА, носећи дресове ЛА Лејкерса, Шарлота и Сакрамента, одигравши 1.134 утакмице. Један је од четири играча у историји који је успео да оствари учинак од најмање 13.000 поена, 9.000 скокова, 3.000 асистенција, 1.200 украдених лопти и 1.600 блокада, што су успели само још Карим Абдул Џабар, Хаким Олеџуон и Кевин Гарнет. Шест сезона које је провео у Кингсима сматрају се за најуспешнији период у историји клуба. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА