Најновије

Вучић: Неће бити ни већих пензија, а ни већи ПДВ не долази у обзир!

KOПAOНИK - Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће враћање неких пензиjа на раниjи ниво бити могуће тек кад оздравимо земљу и додао да jе циљ владе да то уради да би досло до веће поторшње.
Александар Вучић, премијер Србије (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић, премијер Србије (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе на конференциjи за новинаре у оквиру Бизнис форума рекао да потрошња ни сада ниjе смањена, наводећи као пример да су сада приходи од ПДВ-а на нивоу од 69,5 милиjарди. "Tо показуjе да поторшња ниjе смањена, већ jе несто повећан броj запослених и исто тако да jе нешто повећана наплата, али то ниjе довољно за озбиљниjи раст, за то нам jе потребна већа потрошња", изjавио jе Вучић. Oн jе додао да не може да обећа да ће да руси споразум са MMф да би задовољио некога у Србиjи. До повећања пензиjа ће, како jе навео, доћи тека кад будемо сигурни да смо jавне финансиjе оздравили, а такође и jавна предузећа. Не долази у обзир повећање ПДВ-а Вучић jе изjавио да повећање ПДВ-а у Србиjи не долази у обзир, а о могућности увођења акциза на електричну енергиjу, додао jе тек ће се размишљати. "Повећање пореза на додату вредност (ПДВ) предвиђено jе у договору са MMф-ом као краjња мера, али та могућност у оваквим околностима не постоjи", рекао jе. Да су нам цифре такве да у прва два месеца бележимо минус од 35 или 40 милиjарди динара, онда би обавеза Владе Србиjе била да о томе мисли, рекао jе Вучић.
Прочитајте још:Овај усташа је омиљени новинар хрватске председнице: Мрзи Србе, слави Јасеновац!
Oн jе подсетио да jе Србиjа у прва два месеца ове године забележила суфицит од 1,895 милиjарди динара, а претходно jе предвиђено да се у том периоду оствари дефицит од 27 милиjарди. У договору са Mеђународним монетарним фондом, до краjа првог квартала предвиђен jе дефицит од 55 милиjарди динара, рекао jе Вучић и додао да не очекуjе минус већи од 25-27 милиjарди у прва три месеца. "Са овим цифрама, повећање ПДВ-а не долази у обзир", закључио jе Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА