Најновије

ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ У ЦРНО МОРЕ: Амерички разарач плови ка Русији

РУСИЈА - Амерички ракетни разарач УСС Џејсон Данам (ДДГ-109) у наредним данима ће ући у Црно море, што руска морнарица брижно мотри, јер је то још једно од кретања НАТО бродова која су у последњих неколико седмица појачана у Црном мору.
Нуклеарни носач авиона "Роналд Реган" - понос ратне морнарице САД (Фото: Википедија)

Нуклеарни носач авиона "Роналд Реган" - понос ратне морнарице САД (Фото: Википедија)

Ову информацију су саопштиле Црноморске новости. Према објави, 13. марта 2015. разарач је био у црногорској луци Бар на Јадранском мору, пренела је агенција Новоросиа. Амерички разарач ће заменити француску фрегату Ла Феит (Ф710) која је напустила луку Одеса 30. марта 2015. године. Подсећамо, амерички ракетни разарач УСС Џејсон Данам је била у Црном мору и Одеси током 2012. године, када је учествовао у украјинско-америчкoj међународној поморској вежби «Sea Breeze 2012". Америчка и НАТО морнарица је прекинула уобичајене процедуре комуникације са руском морнарицом, те све мање обавештава Русију о кретањима својих бродова, што у руској морнарици тумаче и као провокацију и као опасност.
Прочитајте још:Крај украјинских добровољачких батаљона: Јарошевим борцима наређено да предају оружјеАсад: Русија поуздан савезник који тежи стабилности у свету
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА