Најновије

ЈАРОШ: Украјини прети нови Мајдан који ће бити још крвавији

KИЈЕВ - Лидер Десног сектора и посланик у Врховнe Радe Украјине Димитриј Јарош упозорава власт у Кијеву да би у тој земљи могла да се догоди нова револуција и то крвавија од предходне. Јарош је ову изјаву дао након одлуке Кијева да разоружа добровољачке батаљоне који одбијају да се уђу у састав јединица регуларних снага безбедности. 
Дмитри Јарош (Фото: Новоросинформ)

Дмитри Јарош (Фото: Новоросинформ)

Јарош је рекао да Украјина клизи по ивици ножа, а да се са једне стране налазе родољуби који желе да је спасу а са друге "стране крвопије који желе да јој исисају крв". Јарош је рекао да би нови Мајдан  могао да доведе до пропасти Украјине и да само због тога убеђује младе људе да се суздрже од новог насиља. Међу екстремним групама у Украјини влада велико незадовољство односом Кијева према припадницима добровољачких батаљона.  Припадницима Десног сектора јуче је наређено да предају оружје и напусте положаје код Мариупоља.
Прочитајте још:Крај украјинских добровољачких батаљона: Јарошевим борцима наређено да предају оружјеИма ли места за све који желе да служе војни рок у Србији?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА