Најновије

Нуланд: Нисмо још донели одлуку о наоружавању Украјине

ВАШИНГТОН - Помоћник државног секретара за питања Европе и Евроазије, Викторија Нуланд, саопштила је медијима да Бела кућа још увек није донела одлуку о наоружавању Украјине.
Викторија Нуланд (Фото: state.gov)

Викторија Нуланд (Фото: state.gov)

"Још увек се та одлука разматра." - каже Нуландова. "Председник још увек није донео коначну одлуку и решење по том питању." - објашњава она. Подсећамо да је низ америчких конгресмена апеловао на Обаму да је неопходно наоружати Украјину, али да је Обама склонији политици сталоженијих односа наспрам Русије, јер је јасно да би Москва то тумачила као интернационализацију рата у Украјини. Неколико утицајних аналитичара је упозорило међународну јавност и америчку политичку елиту на могуће несагледиве последице такве евентуалне одлуке Вашингтона. Сасвим извесно је да би Русија одговорила наоружавањем проруских снага, а то би значило рат америчког и руског оружја, односно, отпочело би оно што се зове "трећи светски рат".
Прочитајте још:Шпијунска мрежа британско-руских односаОВО СЕ ЗОВЕ МОЋ: Последња достигнућа руске армије (ВИДЕО)НЕ ЖЕЛЕ ДА БУДУ МЕТА СИЛЕЏИЈАМА: Кина повећава војни буџет
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА