Најновије

СНС и ДС заратили у скупштини око екологије

БEOГРAД - Завршетак скупштинске расправе о изменама три закона из области животне средине обележила jе полемика шефова посланика СНС и ДС Зорана Бабића и Борислава Стефановића о томе коjа jе власт одговорна за лошу ситуациjу у екологиjи и коjа jе власт “чистила” општинске и републичке буџете, а коjа џепове пензионера и запослених у jавном сектору.
Парламент (Фото: Јутјуб)

Парламент (Фото: Јутјуб)

Демократе су током расправе критиковале укидање фонда за заштиту животне средине 2012. године, износећи предлог о формирању новог тела коjе би имало велика извршна овлашћења, на шта им jе Бабић одговорио да би требало да буду квалификовани и да имаjу одређене резултате да би уопште говорили о тоj теми. Бабић сматра да претходна власт на републичком нивоу и актуелна власт у Воjводини нису урадиле ништа по питању решавања еколошких проблема. “Само сте загађивали околину, а чистили општинске и републичке буџете”, поручио jе шеф посланика СНС, на шта му jе Стефановић одговорио да се Србиjа “гуши у смећу”, да су канали затрпани и да jе ситуациjа у области заштите животне средине све гора и додао: “Ваша странка jе очистила џепове грађана Србиjе у последње три године и то нарочито пензионерима и онима коjи раде у jавном сектору”, навео jе Стефановић, додаjући да би демократе подржале успостављање новог тела коjе би имало велика извршна овлашћења за решавање проблема у екологиjи. Бабић jе рекао да му jе драго што jе Стефановић поменуо канале, те га упитао у чиjоj jе надлежности одржавање Великог бачког канала и када jе последњи пут чишћен. “Предузеће ‘Воде Воjводине’ jе у питању и питам у каквом jе стању Велики бачки канал и када jе последњи пут чишћен. Tо предузеће води кадар ДС, као и Воjводину. Направићу пикник поред Великог бачког канала и видећу да ли ћете поред тог раjског острва моћи да издржите 15 минута. Нећете моћи”, поручио jе Бабић. Стефановић jе истакао да jе предузеће “Воде Воjводине” одбранило Воjводину од поплава и да су канали у тоj покраjини бољи него у остатку Србиjе.
Прочитајте још:Погледајте Туђманову усташкињу која салутира Хитлеровим поздравом!
Демократе су током расправе поручиле да jе укидање фонда за заштиту животне средине и Aгенциjе за хемикалиjе 2012. године довело до драматично лошег стања када jе у питању заштита животне средине, као и да се од тада држава проблемима у том сектору приступа на “потпуно аматерски начин”. Посланици у наставку седнице разматраjу потврђивање пет међународних протокола и споразума. Mеђу њима су споразуми Србиjе са Уругваjем у области ветерине, Србиjе и Aлжира у области здравља животиња, Србиjе и Украjине о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља, али и протоколи о одрживом тузирму и одрживом управљању шумама, уз Oвиру конвенциjу о заштити и одрживом развоjу Kарпата. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА