Најновије

Доњецк: Експлозија у руднику, број мртвих скочио на 24, са 9 повређених!

МОСКВА - Биланс мртвих у експлозији у руднику угља у Доњецку на истоку Украјине повећан је са 17 на 24 рудара уз девет повређених, јавио је Тас с, док је Ројтерс, позивајући се на Интерфакс, известио да је биланс мртвих 33 особе.
Рудник (Фото: len-hiddentreasures.com)

Рудник (Фото: len-hiddentreasures.com)

Председник Украјине је због те несреће прогласио данашњи дан даном жалости. У тренутку несреће у руднику је било 230 људи. Око 200 је брзо извучено напоље, а за сада је, према појединим агенцијам, потврђена смрт 24 рудара док судбина девет људи за сада није позната, саопштила је представница министарства за ванредне ситуације самопроглашене Доњецке народне републике Јулијана Бедило. Ројтерс је јавио да је синоћ потврђена смрт 33 рудара а да је управа рудника саопштила да је највероватнији узрок експлозије истицање гаса. "Укупан број мртрвих су 33 особе", јавила је агенције Интерфакс, позивајући се на прес службу локалне администрације. У том руднику је било пет тешких несрећа у протеклих 15 година. У једној од најгорих, 18. новембра 2007. године живот је изгубио 101 рудар. Две седмице касније, у експлозији су повређена 52 рудара.
Прочитајте још:ОВО СЕ ЗОВЕ МОЋ: Последња достигнућа руске армије (ВИДЕО)
Из управе рудника "Засјадко" сматрају да је експлозију изазвао гас и да није повезана са борбама на оближњој линији фронта између проруских снага и украјинске војске. Званични Кијев је, међутим, сугерисао да су борбе учиниле несрећу тежом, оптужујући проруске снаге да ометају спасилачке напоре ограничавањем приступа руднику, навео је Ројтерс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА