Најновије

Кадиров о убици Бориса Њемцова: Он је истински руски патрота

ГРОЗНИ - Председник Чеченије Рамзан Кадиров наредио је Савету за безбедност те руске републике да испита све околности под којима је Заур Дадаев напустио посао у Министарству унутрашњих послова Русије. Заур Дaдаев је бивши чеченски полицајац који је признао да је извршио убиство Бориса Њемцова.
Рамзан Кадиров (Фото: Инстаграм)

Рамзан Кадиров (Фото: Инстаграм)

- Познајем Заура као истинског руског патриоту. Он је од првог дана био припадних 46. ОБРОН пука Министарства унутрашњих послова Руске Федерације. Имао је чин поручника - рекао је Кадиров. Он је објаснио да се Дудаев посебно истакао у бици код Беноја када је разбијена једна већа терористичка банда, као и да је због тога добио медаље "За храброст" и "Херој Чеченије". - Ја сам чврсто уверен да је он био искрено посвећен Русији, био је спреман да да живот за отаџбину. Не разумем праве разлоге и мотиве Зауровог удаљавања из редова МУП Русије. Можда се на то због болести своје мајке. Медији су известили да је Заур потврдио своје учешће у убиству Бориса Немцова. Свако треба да зна, Заур је дубоко религиозан човек, и да је он, као и сви муслимани, био шокиран акцијама Шарли Евдоа и коментара у прилог штампање карикатуре  - саопштио је Кадиров. Кадиров је рекао да је уверен да Дадаев није био мотивисан жељом да нашкоди Русији и да се нада да ће истрага ускоро разоткрити мотиве овог убиства. Борис Њемцов је позивао да се и у Русији штампају карикаторе пророка Мухамеда као подршка француском листу Шарли Ебдо. По свему судећи, Кадиров сумња да је ово можда био повод за његово убиство.
Прочитајте још:Дезертирају и током примирја: Украјински војници напустили контролни пунктЦИА припрема реорганизацију концетрушу се на сајберпростор
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА