Најновије

Премијер Француске: За ИСИЛ ће се борити око 10.000 Европљана!

ПАРИЗ- Све је више Европљана који ратују за Исламску државу у Сирији и Ираку, изјавио је данас француски премијер Мануел Валс и додао да се број Француза који су се прикључили ИСИЛ-у удвостручио за годину дана.
Џихад (Фото: al-akhbar.com)

Џихад (Фото: al-akhbar.com)

„Данас се бори 3.000 људи, пре лета би могло да буде око 5.000, а до краја године и 10.000“, рекао је Валс за француски лист Монд. „Схватате ли колика је то опасност?“ У Француској је око 1.400 идентификованих џихадиста, углавном млађих, што је двоструко више него пре годину дана. Међу њима су они који већ учествују у борбама у Сирији и Ираку, они који су се вратили и они који намеравају да оду. „Око 90 Француза је већ тамо убијено са оружјем у рукама, борећи се против наших вредности“, открио је Валс. Француски премијер нарочиту опасност види у повратку европских џихадиста и у акцијама које би млади радикализовани исламисти могли да предузму у њиховим земљама.
Прочитајте још:Отац Џихади Џона: Мој син је пас, животиња, нека иде у пакао!ЖИВОТ МОНСТРУМА: Отац “Џихади Џона” је био полицајац, а он се дрогирао и уходио малолетнице (ВИДЕО)
„Опасност је нарочито велика у Француској, али и у другим земљама Европе“, сматра Валс. Белгија, Холандија, Данска и Велика Британија су међу земљама у којима је идентификован значајан број џихадиста. „Ова опасност је пред нама“, поручио је француски премијер. Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА