Најновије

Стефановић: Протест СРС је тема за полицијску станицу, а не за мене!

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да данашњи протест присталица СРС испред Палате правде представља периферан догађај, истакавши да не жели да коментарисањем тога што се десило учествује у било каквим медијским или политичким играма.
Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Стефановић је новинарима у парламенту рекао и да је за обезбеђење тог догађаја била задужена Полицијска станица Савски венац, а да ће уколико је неко од учесника починио кривично или прекршајно дело одговарати због тога. Упитан да ли је полиција на прави начин обезбедила скуп СРС током којег је председник те странке Војислав Шесељ запалио хрватску заставу, Стефановић је одговорио да не жели то да коментарише. „Не желим да уопште учествујем, нити да будем део било каквих медијских, политичких или било каквих других игара и да периферне догађаје које решава полицијска станица Савски венац претварам у целодневне полицијске догађаје”, рекао је он. Стефановић је истакао и да су два до три позорника из те полицијске станице обезбеђивала тај скуп. Према његовим речима, таквих догађаја са неколико десетина окупљених грађана има око 10.000 до 15.000 годишње. „Ако су неки од тих грађана, а колико чујем по реакцијама из тужилаштва учинили кривично или прекршајно дело државни органи ће радити на томе”, рекао је он. Стефановић је нагласио и да грађани имају доста добрих вести које треба да чују, попут смањења дефицита, отварања нових радних места, успешне борбе против криминала и корупције... и да би министри требало тиме да се тиме баве а не периферним скуповима. Упитан да ли постоје безбедносне процене у случају хапшења Шешеља, Стефановић је одговорио да уопште не жели да се бави тим питањем и да ће Влада Србије заузети став о свему што је потребно. Стефановић је додао и да ће о свему обавестити грађане, поновивши да је много важније да се грађани, као и сви у Србији више брину о томе да имају бољу будућност, да боље живе и имају више радних места.
Прочитајте још:Шешељ: Вучић ће правити гримасе, али ће ме испоручити у Хаг!БАЛКАНСКА ПРОСТИТУЦИЈА: Жртве словеначке мафије из Србије и Мађарске!АГРЕСИЈА: Шиптари праве „војску Косова“ – Дачић муца пред Западом!
Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да је добио одлуку Жалбеног већа Трибунала у Хагу, те је као „јасну поруку” Хрватској запалио заставу те земље испред Палате правде. Шешељ је новинарима на платоу испред Палате правде уочи суђења у процесу који се води против његовог заменика Немање Шаровића због паљења заставе САД 2012. рекао је да је одлуку Жалбеног већа примио данас пре подне и поновио да се неће добровољно вратити у притворску јединицу Трибунала. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА