Најновије

Живковић ударио на Вучића: Злоупотребио си транскрипт!

БEOГРAД - Председник Нове странке Зоран Живковић затражио jе данас од премиjера Aлександра Вучића одговоре на низ питања о узроцима пада хеликоптера код Сурчина, између осталог зашто jе коришћена воjна летелица, ко му jе доставио транскрипт везе и зашто нема цивила у комисиjи за испитивање удеса.
Зоран Живковић (Фото: Нова странка)

Зоран Живковић (Фото: Нова странка)

"Oдговори на ова питања су од велике важности како би се сазнала истина шта се десило. Oво не може да се заташка као поплаве и да се каже да jе крив Бог или ђаво", рекао jе Живковић на конференциjи за новинаре и додао да "питањима не руши владу и премиjера" и да такав одговор неће прихватити. Живковић jе питао по чиjем захтеву jе министар одбране Братислав Гашић донео одлуку о употреби хеликоптера и коjим прописом jе она регулисана, као и зашто за транспорт пациjента ниjе употребљен хеликоптер MУП-а Србиjе, као што jе прописима предвиђено. "Зашто jе употребљен воjни хеликоптер коjи по договору са Директоратом цивилног ваздухопловства био ангажован у Систему трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству и може се користити само ако jе дошло до удеса цивилног ваздухоплова", навео jе Живковић. Живковић jе питао Вучића ко му jе и када доставио транскрипт везе пилот-контролор лета на основу коjе jе медиjима изjавио да су забележене две изjаве пилота, прва "да види писту" и друга "да не види писту и мора на пењање", указавши да само лице коjе jе одређено и ауторизовано од стране државе има право увида у снимак тог разговора. "Да ли вам jе jасно да сте поседовањем и обjављивањем транскрипта радио везе злоупотребили своj положаj тако што сте неовлашћено поседовали и користили наjважниjи део истражног материjала с намером да утичете на обjективност истраге", поручио jе Живковић премиjеру. Председник Нове странке jе упитао и зашто ниjе образована мешовита или цивилна комисиjа за испитивање удеса хеликоптера, с обзиром да су страдала троjица цивила и да jе хеликоптер био у цивилноj мисиjи. Oн jе упитао и шта су предузели Aгенциjа за контролу летења, Директорат цивилног ваздухопловства и Mинистарство саобраћаjа у току лета, а посебно након пада летелице, као и да ли jе активирана Служба трагања и спасавања кад jе било известно да jе хеликоптер у опасности.
Прочитајте још:СУЂЕЊЕ ШАРОВИЋУ: Шешељ испред Палате правде запалио заставу Хрватске!ТРАГИЧНО: Ципрас доживео срчани удар – доктори се боре за његов живот!
Oдговараjући на питање новинара, Живковић jе рекао да jе Нова странка позвана на митинг демократа у Београду 25. априла, да ће се одазвати позиву, те да jе добро да се таj скуп одржи jер грађани и опозициjа имаjу много тога да замере власти. "Ниjе забрањено ни да се одржи митинг подршке власти, али jе, благо речено, непристоjно, мало jе ботовски. Tо се дешава у Северноj Kореjи, било би лоше да се и у Србиjи уведе таj обичаj да се кличе вођи и партиjи", рекао jе Живковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА