Најновије

Дачић: Нису нам рекли из ЕУ да не идемо у Москву на параду!

БЕОГРАД - Одлуку о учешћу српске војске на војној паради у Москви донео је председник Србије у складу са Уставом и законима наше земље и то не мења наш однос према европским интеграцијама нити према обавезама председавања ОЕБС-у, рекао је јуче први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

„Нас нико из Европске уније није информисао да је заједнички став ЕУ да не треба да учествујемо на паради и не знам да ли је такав став уопште утврђен”, изјавио је он одговарајући на питања новинара након састанка са представницима ОЕБС-а. Дачић је указао да је прослава 70 година победе над фашизмом догађај од историјског значаја за Србију, те да би српска војска требало да учествује на свим манифестацијама које се тим поводом одржавају широм света. Он је рекао да је прочитао у дипломатској преписци да и Кина планира велику прославу у септембру, а да претпоставља да ће их бити и на Западу. Он је рекао да ће и друге земље у томе учествовати, те да ће чак и немачка канцеларка Ангела Меркел доћи у Москву 10. маја да положи венце. Генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Цанијер се сложио са Дачићем да је одлука о учешћу српске војске на паради у Москви легитимна одлука српске владе и то у смислу дефинисања њене спољне политике.
Прочитајте још:КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Избодени младић стабилно – полиција у потрази за Албанцима!Русија и ЕУ се отимају око Ципраса
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА