Најновије

Оптужнице због регрутовања џихадиста из БиХ за одлазак у Сирију

САРАЈЕВО - Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против четворице држављана те земље због регрутовања и покушаја прикључивања екстремистичкој Исламској држави у Сирији, саопштило је данас из тужилаштво.
Џихадисти (Фото: syriahomenews.com)

Џихадисти (Фото: syriahomenews.com)

Оптужница је подигнута против Хусеина Ердића (34), Мидхата Траке (67), Невада Хушидића (27) и Мерима Кесеровића (49). Првооптужени Ердић је почетком фебруара у сарадњи с особама из Турске организовао одлазак оптужених Хушидића и Кесеровића у иностранство да би се придружили Исламској држави и борили у њеним редовима у Сирији и Ираку. Према наводима оптужнице, Ердић је дао инструкције оптуженима Хушидићу и Кесеровићу да се јаве Траки, који је требало да обезбеди новац за њихов транспорт у Сирију и Ирак. Они су од Траке и добили новац којим су купили авионске карте за Истанбул, где је требало да отпутују 17. фебруара, пренела је Хина. Трако је Хушидићу и Кесеровићу дао упутства и о интернет контактима и број телефона особе у Турској којој је требало да се јави ради даљег транспорта у Сирију.
Прочитајте још:Песков: Не знам да ли Путин планира да уведе војску у Донбас!Европска Унија „посебно“ оштра према Србији – што други могу, Србија не може!
Акцијом Тужилаштва БиХ и полицијских и безбедносних снага, отпужени су ухапшени приликом покушаја одласка Хушидића и Кесеровића у Турску. Оптужница их терети да су починили кривично дело противзаконитог формирања и придруживања страним паравојним и параполицијским формацијама. За та кривична дела запрећене су казне у трајању од једне до 20 година затвора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА