Најновије

САМО СРБИ ХАПСЕ СВОЈЕ ГЕНЕРАЛЕ: Ево које су биле последње речи Драже Михаиловића!

Пре 69 година припадници ОЗНА-е ухапсили су вођу четника Драгољуба Дражу Михаиловића у околини Вишеграда, а доживотни председник СФРЈ Јосип Броз Тито, наводно је тада на Брионима рекао француским новинарима “да су то Срби опет ухапсили неког њиховог терористу”.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

У документу којим се описује понашање ђенерала Драже Михаиловића после лишавања слободе од припадника комуниста у реону Вишеграда се наводи да се четнички командант Драгољуб Михаиловић “понашао веома жалосно” док је са лисицама на рукама у камиону ОЗНЕ превожен у Београд! “Михаиловић је ћутао цео пут, гледао је у под и чврсто рукама стискао своју прљаву шајкачу”, наводи се у овом документу. Михаиловић је у три сата поподне стигао у канцеларију министра унутрашњих послова Слободана Пенезића Крцуна, а ђенерал Дража је том приликом изустио само једну једину реченицу: – Осим српског, има ли још негде у свету народа у коме заменик пристане да изда свог врховног команданта?! Највероватније је Михаиловић овде мислио на Николу Калабића који је према партизанској верзији историје издао Дражу и омогућио припадницима ОЗНА-е да га ухапсе!
Прочитајте још:ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ВОЈНИКА СА КОШАРА: Не брини ако се не јавим, мајко…СРБИН (17) СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Маскирани Албанци изболи младића усред Парка мира
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА