Најновије

У Београду постоји пекара у којој су кифле 4 динара

БЕОГРАД- Власници београдских пекара свој енормни профит правдају тиме што имају „звучна имена" и што се налазе на добрим локацијама.
Пекара (Фото: Википедија)

Пекара (Фото: Википедија)

Продаја кифли у Београду, судећи по чињеницама, представља најпрофитабилнији посао у Србији. Престоничке пекаре, наиме, мале кифле од 45 грама наплаћују у просеку 25 динара, иако им за њихову израду, кад се урачунају сви трошкови, треба само 3, 83 динара. То значи да они на овој једноставној намирници имају зараду већу од 600 одсто. Власници београдских пекара свој енормни профит правдају тиме што имају „звучна имена" и што се налазе на добрим локацијама. Менаџерка једне познате пекаре у центру Београда објаснила је да цена мале кифле, која код њих кошта 20 динара, уопште није велика и да немају потребу да је спуштају: – Кифла од 45 грама код нас кошта 20 динара и мислимо да та цена није висока. Ми смо ипак на изузетно атрактивној и прометној локацији, имамо препознатљив бренд и муштерије којима наше цене одговарају, па стога нема потребе да их спуштамо. Пекаре које имају знатно ниже цене кифли то раде да би привукле људе, јер немају промет – рекла је менаџерка пекаре. На питање да ли има смисла да нешто што у производњи кошта 3,83 динара у радњи продају шест пута скупље, менаџерка је кратко одговорила да је то "политика куће", након чега је прекинула разговор.
Прочитајте још:НАРОДНА ВЕРОВАЊА НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Ево шта никако не смете да радите на дан Христовог страдања!Шешељ испрозивао Тадића: Извини се и за злочине над православним Србима
Власик пекаре "Дарус плус" на Зеленом венцу, с друге стране, своје кифле продаје за четири динара, и каже да је, упркос тој цени, у "минималном плусу": – За килограм и по теста, од кога се прави 30 кифли, потребно је килограм брашна и пола литра воде. Ако у то урачунам све трошкове - цену струје, плате радника, порезе, мене 30 кифли кошта 115 динара, што значи да ми за једну треба 3,83 динара. А ја на њима по цени од четири динара зарадим 120 динара. То јесте минималан плус, али онај ко дође да купи кифле сигурно ће узети још нешто. Само не дозвољавам да се прича да за те паре не може да се направи кифла – рекао је Јован Перовић, власник пекаре. Извор: Beta.informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Небојша Јеврић: Молер

На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА