Најновије

Харков: Срушене статуе комунистичких вођа

ХАРКОВ - Маскирани мушкарци срушили су три статуе комунистичких лидера током ноћи у украјинском граду Харкову, неколико дана пошто је Врховна рада изгласала закон којим се забрањује свака "пропаганда тоталитарних комунистичких и нацистичких режима".
Харков (Фото: Новоросинформ)

Харков (Фото: Новоросинформ)

На видео снимку, који је на Ју-тјуб поставила антируска група "Доста нам је", приказана су тројица мушкараца како користе мердевине да би статуе привезали каблом за бели комби који затим даје гас и обара их. На делу снимка рушења једног од споменика види се и полиција, како посматра, без намере да интервенише, пренео је АФП. За сада нема коментара званичника о инциденту који је уследио мање од 48 сати пошто је украјински парламент усвојио спорни закон којим Украјина жели да се ослободи совјетске прошлости. Закон који председник Петро Порошенко треба тек да потпише, наишао је на оштру реакцију Русије, која је оптужила Украјину за "прекрајање историје". Москва сматра да ће закон "створити поделе" и промовисати "националистичку идеологију". Харков, град од 1,4 милиона становника, налази се близу североисточне границе Украјине са Русијом, на око 200 километара удаљености од проруских области Доњецка и Луганска.
Прочитајте још:Канада шаље војнике у Украјину!Букти рат у Јемену: У само једном дану 25 мртвих!
Москва сматра да ће закон "створити поделе" и промовисати "националистичку идеологију". Харков, град од 1,4 милиона становника, налази се близу североисточне границе Украјине са Русијом, на око 200 километара удаљености од проруских области Доњецка и Луганска. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА