Најновије

БЕЗБЕДНОСТ: Заштитите своје дете док претражује интернет

Стручњаци за “сајбер криминал” ће вам рећи да је најтеже зауставити говор мржње, спречити преваре и заштитити децу на интернету.
Заштитите своје дете док претражује интернет (Фото: flickr)

Заштитите своје дете док претражује интернет (Фото: flickr)

Криминалци на интернету се често понашају попут психолога који користе све наше слабости и нападају наивне и слабо заштићене. Наравно, опет су деца та која су најугроженија. Најбоља заштита јесте да у сваком моменту знате шта ваше дете ради на Интернету. Многи не знају да постоје софтвери који су јефтини и који се врло лако инсталирају на рачунар и који бележе шта је све рађено на њему, адресе које су посећиване и све то снима у одређене лог фајлове са текстом које је ваше дете куцало (чет програми, дописивање, Фејсбук итд.) тако да ћете увек бити у току шта ваше дете ради. Постоји много произвођача софтвера који су направили специјализоване веб читаче за децу. Али већином су у питању страни произвођачи, скупи програми што компликује њихову употребу. Постоје међутим и домаћи програми, као што је, на пример, "Мали брат" који омогућава на једноставан начин праћење, забрану или лимитирање детету коришћење одређенијх веб сајтова, употребу четова и осталих онлајн алата. Програм вам олакшава да пратите активности вашег детета на рачунару, да заштитите дете од интернет предатора, да ограничите приступ порнографским садржајима, ограничите време проведено на интернету, ограничите време играња игрица, а мејлом добијате дневни увид у активности детета, упозорење на унос непримереног текста и снимак екрана када се то догодило.
Прочитајте још:ПАЗИТЕ СЕ: Ако ових 5 ствари објављујете на Фејсбуку, ризикујете своју безбедностФејсбук вас прати и без профила
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА