Најновије

Дачић: Нама су нејасни нови услови ЕУ

БЕОГРАД- Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија инисистира да се разјасне услови за отварање почетка њених приступних преговора с Европском унијом.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб )

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб )

- Не кажемо да ћемо водити рат с Европском унијом, али морамо да се разјаснимо. Нисмо моћни, али не можемо да аплаудирамо - рекао је Дачић у Београду на конференцији за новинаре са замибијскимм шефом дипломатије. На питање шта значи његова пређашња изјава да Србија не прихвата нове захтеве за отварање поглавља, Дачић је рекао: - Не желимо да се с нама тако разговара. Не прихватамо такву праксу да имамо званичан став да нових услова нема, а да се испостви да они постоје. Он је додао да се ради о условима које је Немачка поставила за отварање поглавља.
Прочитајте још:ЧАНАК: Нисам Вучићево скривено оружјеАУСТРИЈСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО ЕУ: Путин се опростио од Европе, кинески инвеститори преплавили Москву!
- Треба разговарати, то јест Европска унија треба да разговара с Немачком шта ћемо даље да радимо - поручио је Дачић. Он је упитао какве везе има "Парк мира" на мосту у Косовској Митровици с Бриселским споразумом и запитао "како се он појавио на врху листе немачких услова". Извор: Beta.informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА