Најновије

Лига шампиона: Барса на Парку принчева прекида низ домаћина

"Парк принчева" је био неосвојива тврђава у последње 33 утакмице за све европске госте. У вечерашњем (20.45 - РТС 1) мечу четвртфинала Лиге шампиона, Барселона ће покушати да буде прва екипа, која ће после Хапеола из Тел Авива 2006. (4:2, УЕФА куп), славити на терену "светаца".
Лига Шампиона(Фото: 1000goals.com)

Лига Шампиона(Фото: 1000goals.com)

У другом дуелу данашњег програма, састаће се двоструки шампион Старог котинента Порто, и Бајерн, који је пет пута дизао највреднији клупски пехар. Првак Француске ће имати велике проблеме да сачува непобедивост, будући да ће због повреда и суспензија наступити без прве звезде Златана Ибрахимовића, везиста Марка Вератија и Тијага Моте, штопера Давида Луиза и десног бека Сержа Оријеа. С друге стране, Барса, која није тријумфовала у досадашња три гостовања ПСЖ (0 1 2), биће само без Данија Алвеша, који одрађује картоне. Ове сезоне, у међусобним дуелима у групној фази, оба ривала су славила пред домаћом публиком, с тим што је шпански представник био нешто убедљивији (3:2, 1:3). - Већ смо показали да можемо да играмо и победимо Барселону. Због кадровских проблема мораћемо да дамо 150 одсто својих могућности, како бисмо стигли до предности - рекао је првотимац ПСЖ Блаз Матуиди. Један од главних адута гостију биће Луис Суарез, стрелац девет голова на исто толико претходних мечева. - Ми смо такав тим, који увек иде да победи, да осваја трофеје. Јасно је да је наш циљ тријумф у Паризу - поручио је уругвајски нападач. ПСЖ, иначе, није био у полуфиналу Лиге шампиона већ 20 година, а тада је у четвртфиналу елиминисао управо Барсу (2:1, 1:1). Попут "светаца" и Бајерн ће бити десеткован. Тренер Пеп Гвардиола на гостовању Порту не може да рачуна на Арјена Робена, Франка Риберија, Бастијана Швајнштајгера, Давида Алабу, Ћавија Мартинеза и Медхија Бенатије, али то Баварцима неће одлепити етикету фаворита. - Имамо много квалитетних играча и никакви изостанци не могу да буду оправдање. Бољи смо, и то морамо да докажемо - рекао је директор минхенског клуба Карл-Хајнц Румениге. Навијачи Порта ће, с друге стране, прижељкивати репризу финала Купа шампиона 1987, када су освојили прву европску титулу тријумфом у Бечу над Бајерном (2:1). Среда ПСЖ - Барселона 20.45 Порто - Бајерн 20.45 * реванши су 21. и 22. априла Бројке 16 пута је Бајерн пролазио у полуфинале ЛШ, а 9 пута испадао у четвртфиналу 23 пута је ове сезоне ПСЖ играо код куће и ниједном није изгубио 30 победа на последња 34 меча има Барселона у свим такмичењима Сва четворица тренера били саиграчи Када су у питању вечерашњи мечеви, интересантно је да су сва четворица тренера, Лоран Блан (ПСЖ), Луис Енрике (Барселона), Жулен Лопетеги (Порто) и Пеп Гвардиола (Бајерн), били саиграчи у сезони 1996/1997, у каталонском великану. Актери сусрета у Португалији, Лопетеги и Гвардиола су три године делили свлачионицу (1994-1997), док су Блан и Енрике заједно били на стадиону "Камп ноу" 12 месеци.
Прочитајте још:НЕУНИШТИВ! Толе поручио: „Бићу председник док дишем!“Из Звезде оптужују: Крађа и отимачина! Судије трасирале Партизану пут ка титули! (ВИДЕО)
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА