Најновије

Шта су јели Хитлер и Мусолини

Ако сте се икада питали у којој храни су након напорног радног дана уживали озлоглашени светски лидери, одговор можете наћи у књизи Викторије Кларк и Мелисе Скот "Вечере диктатора".
Илустрација (Фото: utshob.com)

Илустрација (Фото: utshob.com)

Адолф Хитлер - Најпознатији светски вегетаријанац није увек одбијао месо. Једно од омиљених јела, пре него што је из исхране избацио намирнице животињског порекла, био је голуб пуњен језиком, јетром и пистаћима. Толико се бојао да ће га неко отровати, да је имао тим од 15 људи чији је једини задатак био да пробају оброк пре њега. Пред крај рата, његов систем за варење био је толико поремећен, да је јео само пире и супе са поврћем. Бенито Мусолини - Омиљено јело италијанског вође била је салата од белог лука и лимуна, преливена маслиновим уљем. Како је открила његова супруга, Мусолини је волео да поједе целу чинију, али ту ноћ би спавао сам у соби, јер жена није могла да поднесе мирис белог лука. С времена на време уживао је у бифтеку, маринираном у различитим биљкама, укључујући и мајоран. Алкохол је у потпуности оставио пре 40. рођендана. Иако је веровао да је француска кухиња безвредна, а италијанска најбоља на свету, није волео пасте.
Прочитајте још:ЗВЕЗДАНЕ СТАЗЕ НА СССР НАЧИН: Обелодањен пиштољ за свемирску борбу прса-у-прса!Отели сопствено дете из болнице да би му спасили живот!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА