Најновије

Џон Кери: Јачају односи САД и Србије

БЕОГРАД - Државни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Кери упутио је, у име председника Барака Обаме, писмо председнику Србије Томиславу Николићу, у коме се наглашава да америчко-српски односи јачају и да су на узлазној путањи.
Џон Кери (Фото: flickr.com/minexguatemala)

Џон Кери (Фото: flickr.com/minexguatemala)

Сједињене Америчке Државе су, како се истиче, сагласне са оценом председника Николића да се улога Србије, како регионално, тако и глобално, умногоме изменила последњих година. У писму се, такође, наглашава и улога српског председавања ОЕБС и наводи да Сједињене Америчке Државе поздрављају одлучност наше земље да подржи принципе из Хелсинкија и током периода украјинске кризе. На глобалном плану, допринос мировним мисијама у Африци и на Блиском Истоку показују преданост Србије у давању подршке мировним операцијама широм света, стоји у писму. Како се оцењује, подршка глобалној коалицији за борбу против Исламске државе, као и планови српске владе да крајем априла одржи регионални министарски састанак о учешћу бораца у сукобима изван сопствене земље, сведочи о посвећености Србије сузбијању екстремизма и тероризма. Сједињене Америчке Државе поздрављају и последњу успешну рунду дијалога са Приштином, а Кери је на крају подвукао да председник Обама цени „солидарност Србије у процесу сарадње наше две земље, како би се суочиле са глобалним претњама”, саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
Прочитајте још:Ево зашто Брисел кочи „европски пут“ СрбијеЈуратовић се извинио на речнику, али није оповргао да је Вулин „идиот“
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА