Најновије

Интернет се залудео joгурт дијетом: Истопите килограме за три дана

Књига Ане Лук описује јогурт дијету која је постала интернет феномен због једноставног начина примене иако није поткрепљена неким већим научним истраживањима.
Ујутро поједите воћни или обични немасни јогурт с пахуљицама по властитој жељи. (Фото: pixabay.com)

Ујутро поједите воћни или обични немасни јогурт с пахуљицама по властитој жељи. (Фото: pixabay.com)

Деловање јогурт дијете се заснива, наводно, на својству пробиотичких јогурта да стимулишу раст здраве цревне флоре, а која као последицу има брже варење хране, елиминацију токсина па тако и мршављење. Када се храна темељно свари, уједно се унапређује здравље црева као и здравље организма. Уз јогурт се може јести свеже воће, а треба избегавати зашећерене јогурте. Према верзији Ане Лук, јогурт се не пије сам већ се уз њега препоручује конзумација храна с дозвољене листе.

Први дан

Доручак Ујутро поједите воћни или обични немасни јогурт с пахуљицама по властитој жељи. Ручак На маслиновом уљу продинстајте поврће и на крају помешајте с пиринчем. Осим соли и папра у поврће немојте додавати никакве зачине. За дезерт поједите воћни јогурт. Вечера Пре спавања заситиће вас салата са шунком и шаргарепом. Дакле, исецкајте једну шаргарепу, јабуку и 50 г шунке па све попржите на маслиновом уљу. Све заједно помешајте с немасним јогуртом.

Други дан

Доручак За салату од краставаца потребни су вам јогурт и краставац који ћете исецкати на коцкице те на крају све заједно помешати. Ручак Посолите и обарите мало ћуретине исецкане на коцкице и испеците на маслиновом уљу. Додајте исецкане шампињоне и паприку. Када поврће омекша додајте јогурт. Вечера Две чаше јогурта помешајте с неколико бобица мешаног шумског воћа.

Трећи дан

Доручак С јогуртом помешајте сир, насецкану јабуку, мало цимета и на крају мало посолите. Ручак Испеците 150 грама филеа од ослића, а као прилог направите салату од јогурта, насецканог краставца и мало сенфа. Вечера Скувајте сто грама тестенине, додајте једну насецкану паприку и кувано јаје. Све заједно помешајте с јогуртом. Утицај на здравље: Пробиотички јогурти су сигурно корисни за здравље, али за сада не постоје чврсти научни докази који повезују Јогурт дијету са мршављењем нити са претходно изнесеним теоријама о Јогурт дијети. Краткотрајна примена ове дијете (1-2 дана) сигурно неће штетити здравим људима, али се не препоручује дуготрајно практиковање. Мршављење се најверојатније постиже калоријском рестрикцијом.
Прочитајте још:Они су спавали с луком у чарапама само једну ноћ. Ево шта им се догодило…Лекари изненађени: Чудотворан напитак који смањује ниво лошег холестерола у крви! (РЕЦЕПТ)ИСТРАЖИВАЊЕ: Сваки други дан доручкујуте ово и сигурни сте од дијабетеса
Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА