Најновије

Србиjа ће бити седиште трансбалканске железнице

БEOГРAД - Mинистарка грађевине, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Mихаjловић изjавила jе данас да ће Србиjа бити седиште трансбалкансе железнице и наjавила да ће када буду завршени инфраструктурни проjекти у железници субвенциjе бити смањене за 50 одсто.
Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

"Процена jе када завршимо инфраструктурне проjекте коjе тренутно имамо у железници, и куваjтски и руски кредит, и чешки кредит...да ћемо успети да смањимо субвенциjе на краjу треће или четврте године за 50 одсто", рекла jе Mихаjловић. Mинистарка jе указала да наша земља може да искористи своj положаj, а то значи да ће се Србиjа jош jаче повезивати са земљама у региону. Стратешки циљ владе jе да људи пожеле да се возе нашим возовима и нашим пругама, рекла jе Mихаjловић новинарима пред почетак конференциjе о железничкоj инфраструктури у региону коjу jе организовао интернет часопис Балканмагазин. Према њеним речима у наредне три године очекуjе се завршетак реконструкциjе око 500 километара пруге, а очекуjе се и комплетно реформисање железнице. Oна jе подсетила да од 1. jула у оквиру Железница Србиjе почињу да функционишу четири предузећа и истакла да ће се како реформе буду одмицале из године у годину субвенциjе смањивати.
Прочитајте још:Kвар на Николићевом авиону, отказана посета ВатикануЧУВАЈТЕ СЕ: Харају лажне новчанице динара, ево како да их препознате!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА